Yaklaşık 30 dergiyi bünyesinde barındıran Türkiye Gençlik Dergileri Birliği (TÜRGEDEB) kağıt fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle zor günler yaşandığını belirterek, devletin kağıt üretimi yapması için çağrıda bulundu.

“Sanatımız, şiirimiz dolar tehdidinde” diyerek bir açıklama yapan TÜRGEDEB, “Türkiyemiz kağıt üretemediği için dolar kurundaki ufak oynamalarla bile kağıt fiyatları yükseliyor. Bu da tüm yayınevlerini, dergi ve gazeteleri zora sokuyor” ifadelerine yer verdi.

Son günlerde döviz kurundaki oynamaların kağıt stoğu olmayan birçok dergiyi sıkıntıya soktuğuna dikkat çekilen açıklamada “Yazar-çizerlerle birlikte döviz kurunu dakika dakika takip eder olduk. Evet, memleketin sorunlarını yakından takip etmeliyiz fakat bunlara çözüm bulacağımız mecraları basmakta bu kadar güçlük çekmemeliyiz” denilerek kağıtta dışa bağımlılığın sanat ve yayıncılığı olumsuz etkilediği vurgulandı.

“İthal kağıda yerli şiir yazılamayacağını biliyoruz” diyen TÜRGEDEB “Biz, devletimizin sanata, fikre ve gençliğe verdiği desteği daha yakından görmek istiyoruz. Hiçbir yayınevi batmasın, hiçbir dergi kapanmasın istiyoruz. Çiçek ekelim derken, tohumları dolarla almak istemiyoruz. Devletimizi, kapanan kağıt fabrikalarını tekrar açmaya ve açtırmaya davet ediyoruz” diyerek kağıt üretimi için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim