Yılbaşında kargolar çalışıyor mu 2021? 1 Ocak’ta kargo firmaları açık mı? 4 günlük sokağa çıkma yasağında kargoların akıbeti merak konusu oldu. PTT ve kargolarla ilgili özel işlerini halletmek isteyen vatandaşlar tam olarak 80 saat sürecek sokağa çıkma yasağında nelerin yasak olup olmadığını araştırıyor. Peki, Yılbaşında kargolar çalışıyor mu 2021? 1 Ocak’ta PTT açık mı? İşte merakla araştırılan sorunun yanıtı…

YILBAŞINDA KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU 2021? 1 OCAK’TA PTT AÇIK MI?

Yılbaşının yaklaşmasıyla beraber kanunla belirlenen esaslara göre resmi tatil günleri belli oldu. Buna göre yılbaşı tatilinde bütün resmi kurumlar (okul, hastane, ptt, sgk, üniversite ve bankalar) kapalı olacaktır. Sadece hastanelerin acil bölümleri dışında resmi kurumlarda sadece nöbetçi bırakılmaktadır.

1 OCAK’TA EFT YAPILIR MI?

En çok merak edilen diğer sorulardan biriside 1 Ocak’ta EFT yapılır mı oldu? Bilindiği üzere tüm özel ve kamu kurumlara tatildir. Bu durumda tüm kamu ve özel bankalar da işleme kapalı olacaktır. EFT, havale gibi yapılan tüm bankacılık işlemleri 2 Ocak günü 08.00 civarında hesaplara yansıyacaktır. Bu nedenle 1 Ocak günü bankalar da kapalı olacak ve internet şubesi ve ATM’ler dışında bankacılık işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Editör: TE Bilisim