Yerel seçimlerde desteklediği CHP ve HDP ile birlikte Millet İttifakı’nın içinde yer alarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’i destekleyen İYİ Parti’den bu iki isim için şimdilerde tepki sesleri yükselmeye başladı. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Tunç Soyer’in Kıbrıs meselesine ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterirken çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

İşte Dervişoğlu’nun o açıklamalarından satır başları:

“KENDİLERİNİ İLGİLENDİREN KONULARDA KONUŞSUNLAR”

“Seçilmiş belediye başkanlarını kutluyor ama buradan bir uyarıda bulunmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Onlar bizim belediye başkanlarımız gibi kendilerini ilgilendiren konularda konuşsunlar. Kimisi eyalet başkanı gibi konuşuyor, kimisi cumhurbaşkanı gibi konuşuyor. Bu konuştukları ittifakın ruhuna zarar veriyor.

“LAF DİLE DÜŞTÜĞÜ GİBİ SARF EDİLMEZ”

Bunlar söylemlerine çeki düzen versinler, kendilerini uyarıyorum; demokrasi açısından önemli bir kilit taşı olma özelliği taşıyan Kıbrıs’la ilgili laf dile düştüğü gibi sarf edilmez. Biz belediye başkalarımızdan hizmet bekliyoruz. Biz, belediye başkanlarımızdan hizmet ve istihdam istiyoruz. 24 saat yaşanabilir şehir istiyoruz. Tarımın canlandırılması için hamleler istiyoruz. Biz büyükşehir belediye başkanımızdan körfezi, fuarı geri istiyoruz. İzmir’i sağlık tarım ve eğitim kenti olarak görmek istiyoruz.

TUNÇ SOYER NE DEMİŞTİ?

CHP’li Tunç Soyer geçtiğimiz ekim ayında Kıbrıs’ta yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini bir kenara koyup, Ada’yı Kıbrıslılara bırakmak lazım” ifadelerini kullanmıştı.

.

Editör: TE Bilisim