YKS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak ve YKS ücreti kaç lira diye merak eden öğrenciler YKS ücretleri hangi bankalara yatırılıyor sorusunun yanıtını arıyor. İstedikleri üniversitelerde eğitim görebilmek ve hayallerindeki mesleği yapabilmek için yoğun bir çalışma sergileyen öğrenciler sınav hazırlıklarını da son hızla sürdürüyor. Bu yıl 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan  Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular, 3 Mart 2020 tarihi mesai bitiminde sona erecek. Peki, YKS ücreti hangi bankaya yatırılacak? 2020 YKS ücreti kaç lira oldu? İşte ÖSYM ile YKS başvuru kılavuzu bilgileri… Konu hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde olacak!..

YKS ücreti hangi bankaya yatırılacak? 2020 YKS ücreti kaç lira oldu? İşte ÖSYM ile YKS başvuru kılavuzu bilgileri…

2020 üniversite sınavına girecek olan öğrenciler belirlenen sürede başvurularını tamamlayarak ardından YKS 2020 için sınavın gerçekleştirileceği tarihe kadar çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2020 başvuruları için adaylara tanınan süre, 12 Şubat 2020’de başlayıp, 3 Mart 2020 saat 23:59’da sona eriyor. YKS başvuru ücreti ise bu yıl her oturum için 70,00 TL. olarak belirlendi.

2020 YKS’ye başvuru yapan öğrenciler seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER sekmesinde yer alan ‘ÖDEMELER’ alanından kredi kartı/banka kartı ile belirlenen süre dahilinde yatıracaklardır. Ayrıca YKS başvuru ücreti ödeme işlemleri ATM’ler üzerinden de gerçekleştirilebilecektir.

YKS 2020 ne zaman?

ÖSYM’nin açıkladığı “2020 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi”ne göre üç oturumda gerçekleşen YKS 20-21 Haziran 2020’de yapılacak.

20 Haziran 2020 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 21 Haziran 2020 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

YKS Sınav Sonuçları 23 Temmuz’da açıklanacak.

Ödemeler nerelerden yapılıyor?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2020 YKS başvurusu nasıl yapılır?

YKS başvuruları bu yıl 12 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında alınacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilecekler. Başvuru sayfasının bugün gün içerisinde aktifleşmesi bekleniyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar.

YKS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

Editör: TE Bilisim