Ankara’da, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in (23) geçen 29 Mayıs’ta plazanın 20’ncı katından şüpheli şekilde düşerek ölmesiyle ilgili, sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın “cinayet”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından yargılandığı davanın altıncı celsesinde karar çıktı.

Şule Çet’in ölümüne ilişkin ilişkin davada Çağatay Aksu müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Berk Akand’a ise 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ AVUKATI DA KATILDI

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet’in babası İsmail Çet, aile yakınları, tarafların avukatları ile davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı katıldı.

BİR ÖNCEKİ CELSEDE MÜTALAA AÇIKLANMIŞTI

Cumhuriyet Savcısı bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasında, sanıklardan Çağatay Aksu’nun “kasten öldürme” suçundan bir kez müebbet ve “cinsel saldırı” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 39 yıla kadar, Berk Akand’ın ise Aksu’nun işlediği suçlara yardımdan 31 yıla kadar hapsini istemişti.

Editör: TE Bilisim