Sağlık sorunları, genetik ya da yaşa bağlı sebeplerden dolayı saç dökülmesi gibi can sıkıcı durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Her zaman için gür ve sağlıklı saçlara sahip olmak güzelliğin bir simgesi olarak kabul edilmektedir.

Bireylerin saç dökülmesinden kaynaklanan özgüven eksikliği yaşamaması için günümüzde en etkili güzellik yöntemleri arasında protez saç yerini almıştır. Özellikle erkek bireylerin erken kelleşme durumu için en çok tercih edeceği yöntemlerden olan protez saç kullanılması yaygın olarak görülmektedir.

Bu yapıştırma saç alanında uzman profesyoneller tarafından takıldığı andan itibaren kendi saçınız gibi olacağı için kesinlikle yapay görünüm yaratmayacak uzun ömürlü bir peruktur. İşlem uzman tarafından tamamlandıktan sonra parlak ve gür saçlarınızın tadını istediğiniz gibi çıkarabilirsiniz.

Günümüzde oldukça tercih edilen güzellik yöntemi olan protez saç uygulamasının birden fazla özelliği vardır. Protez saç özelliklerini sıralayalım.

Uzmanlar tarafından hazırlanıp uygulanan protez saçın hiç bir yan etkisi yoktur. Uygulama yapılan birey 5-10 yaş genç görünüm kazanır. Ağrı sızı kesinlikle olmaz. Kısa sürede işlem uzman tarafından yapılmaktadır. Kişi istediği zaman çıkarabilir, dilediği zaman tekrar kullanılabilir. Dolgun, sağlıklı ve dolgun bir görünüm kazandırır. Kellik olan bölgenin yazın sıcak havalarda güneşten olumsuz etkilenmesini önler. Sinüzit hastalığına sahip bireyler için de sağlıklı bir çözüm yolu sunmuş olur. Bireyin mevcut olan saçlarına herhangi bir zarar vermez. Özel yapım ve malzemesi ile kafa derisini hiç bir şekilde terletmez. Uzun ömürlü ve konforlu bir kullanım sağlar.

Bu işlemi yaptırmak isteyen bireylerin en fazla merak ettiği konuların başında şüphesiz protez saç fiyatları gelmektedir. Tercih edilecek olan protez saçın kullanımının kolay olması ve doğal görünmesinin yanında fiyat konusu da karar verme aşamasında önemli bir yer tutar.

Bunun için protez saç fiyatları günümüzde kalitesine ve imal yöntemine göre değişiklik gösterebilmektedir. Kaliteyi en fazla etkileyen faktör ise, kullanılacak saçın yüzde %100 insan saçına yakına olmasıdır.

Bu unsur maliyetleri ve saç fiyatlarının artmasında ana sebep arasında yer alır. Günümüzde kullanılan protez saçlar Nano teknolojisi ile üretilmektedir. 

Editör: TE Bilisim