ABD basketbol ligi NBA’in Cleveland Cavaliers takımında oynayan Cedi Osman, Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin ardından önemli bir kampanyaya imza attı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cedi Osman, Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls maçında atılacak her 3’lük için depremzedelere 100 dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Cedi paylaşımında, “Bu akşam oynanacağımız Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls maçında atılacak her 3 sayılık basket için Elazığ’daki depremin mağdurlarına 100 Amerikan doları bağışta bulunacağım. Haydi, atabildiğimiz kadar atıyoruz!” ifadelerini kullandı.

CEDİ OSMAN’A SPOR CAMİASINDAN ANLAMLI DESTEK

Süper Lig’de forma giyen Arda Turan da Cedi Osman’ın kampanyasına, “Güzel yürekli kardeşim. Her 3 sayı için aynı rakamı ben de bağışlıyorum. Sabaha karşı ekran başındayız. Elinizi korkak alıştırmayın.” ifadeleriyle destek verdi.

Bundesliga’nın Borussia Dortmund takımında forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin ise Twitter’dan Cedi Osman’a karşılık olarak, “Teke tek yapsak senle boy ölçüşemem o yüzden elimden gelen tek şey bu güzel kampanyaya katılmak. Her 3 sayı için benden de aynı miktarı yaz kardeşim.” açıklamasını yaptı.

Galatasaray’ın basketbol takımında oynayan Işıl Alben de, “Cedi asisti yaptı, şimdi hep beraber daha çok sayı atalım. Her 3 sayılık basket için aynı miktarda ben de varım . Güzel bir farkındalık oldu, yüreğine sağlık.” ifadeleriyle kampanyaya destek verdi.

Elazığ’da deprem: 26 ölü, 1466 yaralı

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde 29 vatandaşımız vefat etti. Çok sayıda il ve Suriye’de de hissedilen şiddetli depremde 1466 vatandaşımız da yaralandı.
Editör: TE Bilisim