CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, TBMM’de bugün yasalaşan sosyal medya düzenlemesi hakkında bir paylaşımda bulunud. CHP’li Özkan yasalaşan sosyal medya düzenlemesine karşı direneceklerini söyleyerek “Gençleri ve bütün kullanıcıları özgürlüklerini savunmaya çağırıyoruz” dedi.

GÖRÜŞMEYE BİLE GELMEDİ!

Özkan’ın mesajının ardında AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, twitter hesabından Özkan’ın görüşmeye gelmediğini hatırlattı.

“NEREDE DİRENDİ ACABA!”

Bülent Turan konuya ilişkin “16 saat süren kanun görüşmelerine hiç gelmedi. Nerde direndi acaba! Yoksa sorun Tuncay Ökan’ın gelmemesi değil, bu üslupta bir twit atması. Oysa düzenleme asla bir sansür yasası değil aksine kişi haklarını gözeten, unutulma hakkı, Türkiye’de temsilcilik gibi önemli düzenlemeler içeren Avrupa ülkelerinde de benzerleri olan makul bir yasa.” ifadelerini kullandı.

TBMM’DE KABUL EDİLDİ

Kişilik haklarını, özel hayatın gizliliğini, kullanıcı verilerini korumayı amaçlayan, sosyal ağ sağlayıcı şirketlere Türkiye’de temsilci bulundurma ve sosyal ağ sağlayıcılarına yükümlülükler getiren düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek bugün yasalaştı.

“FİKRİNİZİ HEM KÜFÜRSÜZ HEM DE DAHA ÖZGÜRCE”

Sosyal medyaya getirilen yeni düzenleme kullanıcılar tarafından da olumlu karşılandı. Bu kapsamda Avukat Mücahit Birinci yaptığı paylaşımda “Gençler! Sosyal Medya düzenlemesi ile, fikrinizi daha özgürce ve küfür yemeden paylaşma imkanımız olacak. Düşünsenize her eleştiri serbest, her komiklik var, thug life gırla, ancak ailene, sana, kutsalına sövmek yok… Rüya gibi…” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim