13 Nisan Gelinim Mutfakta Perde Pilavı nasıl yapılır? kanal D’nin sevilen programı Gelinim Mutfakta yarışmacıları 13 Nisan Pazartesi Perde Pilavı tarifi hazırlamak için yarışıyor. En güzel perde pilavını hazırlayıp kayınvalidelerden yüksek puanları almak isteye gelin hanımlar marifetlerini sergileyecek. Tarifi denemek isteyen izleyiciler de perde pilavı tarifini araştırmaya başladı. İşte Perde Pilavı tarifi! 13 Nisan Gelinim Mutfakta Perde Pilavı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler, pratik tarifi ve püf noktalarıyla perde pilavı tarifi yazımızın detayında.

Perde Pilavı tarifi! 13 Nisan Gelinim Mutfakta Perde Pilavı nasıl yapılır?

Perde Pilavı tarifi için gerekli malzemeler;

2-3 tane yufka

1 çay bardağı soyulmuş badem içi (suda ıslatılarak soyulmasını kolaylaştırabilirsiniz)

Pilavı için;

2 su bardağı pirinç

3-4 su bardağı kaynar su

1 çay bardağı tereyağı ve zeytinyağı karışımı

1 avuç kuş üzümü

1 avuç dolmalık fıstık

3 çay kaşığı Tuz

Karabiber

Yenibahar

Perde Pilavı nasıl yapılır?

Pirinçleri bir miktar tuzlu kaynar suda 2 saat kadar beklettikten sonra suyu şeffaflaşıncaya kadar yıkayıp süzün. Yayvan pilav tenceresine yağı ve pirinci alarak ahşap spatula ile bir müddet alt üst ederek kavurun. Bu sırada yavaş yavaş diğer malzemeleri de ilave ederek pirinçler şeffaf görünüm alıncaya kadar kavurun. Ardından ölçüyle kaynattığınız sıcak suyu da ekleyip kapağını kapatarak önce yüksek ateşte sonra da mum ışığında pilav içini çekinceye kadar pişirin.

Diğer yandan kaseleri veya kullanmak istediğiniz diğer fırın kaplarından birini yağlayıp alta bademleri yerleştirin. Yufkaları da kaba yaydıktan sonra pilavı yerleştirin ve yufkaları kapatın. üzerini piirme kağıdıyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kızartın.

Dinlendirdiğiniz Perde Pilavını ters yüz ederek servis edin.

Afiyet olsun!..

Birbirinden lezzetli yemek tarifleri için Diriliş Postası Yemek Tarifleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim