‘Bugün ne pişirsem‘ sorusuna hâlâ yanıt arayan okurlarımız için enfes bir tarif!.. Gelinim Mutfakta yarışmacılarının bugünkü menüsünde yer alan Fındık Dolması tarifi, malzemeleri ve püf noktalarına içeriğimizde yer veriyoruz. Muhtemelen sizde de dolma deyince akan sular duruyor! Anadolu’nun her yöresine özgü türlü çeşit malzeme ile birbirinden lezzetli dolmalar yapmak mümkün. Bugünkü tarifimizde ise kara lahana ve fındık içi ile yapılan Fındık Dolması yer alıyor. Peki özellikle Karadeniz’de sıkça yapılan Fındık dolması tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte detaylar!..

Gelinim Mutfakta ‘Fındık Dolması’ nasıl yapılır?

Fındık Dolması tarifi için gerekli malzemeler;

1 demet karalahana 2 su bardağı kadar iç fındık 1 çay bardağı kadar pirinç 1 adet orta boy soğan 1 avuç kuş üzümü 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz ve karabiber 1 çay kaşığı da zerdeçal

Pişirmek için;

Bir miktar kemikli haşlanmış et suyu

Üzeri için;

Sarımsaklı yoğurt Tereyağı, Toz kırmızı veya pul biber

Fındık Dolması yapılışı;

Karalahanaları yumuşayıp sarılacak hale gelinceye kadar için bir tencerede hafifçe haşlayın. Haşlanan karalahanaların ortasındaki damar kısımlarını keserek çıkartmak yerine sarabilecek gibi olsun diye de biraz ezin.

Bir tava alıp, robottan geçirdiğiniz fındıkları kavurmaya başlayın. Tereyağı, pirinç, tuz, kuş üzümü, zerdeçal ve karabiberi ekleyin. Beraber kavurun ve bir tabağa aktarın.

Boşalan tavanıza az miktarda su koyun, ince ince doğradığınız soğanı suda öldürün, şeffaflaşıncaya kadar pişirin.

Üzerine az et suyu ve tabaktaki fındıklı malzemeleri ekleyip beraber kavurun.

Pişen malzemelerinizle karalahanaları sarıp, tencerenize yerleştirin. Üzerine su ve et suyu ekleyip, pişmeye bırakın. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızarttığınız pul biber ile servis edin.

Afiyet olsun!..

En lezzetli pratik tarifler için Yemek Tarifleri sayfamızı buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim