İçişleri Bakanlığı, corona virüs salgını nedeniyle hem 65 yaş ve üzeri vatandaşlara hem de kronik hastalığı bulunan kişilere sokağa çıkma yasağı getirdi. Temas ve solunum yolu aracılığıyla bulaşan salgına karşı yediden yetişmişe herkesin önlem alması gerekiyor. Özellikle bağışıklık sistemleri zayıf olan kronik hastalar risk grubu içerisinde yer alıyor. Bu süreçlerin ardından kronik hastalıklar nelerdir? sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Kronik hastalıklar nelerdir? Kronik kelimesi ne anlama geliyor ve kronik hastalar kimlerdir?

Kronik hastalıklar nelerdir? Kronik kelimesi ne anlama geliyor ve kronik hastalar kimlerdir?

Corona virüsü en çok 65 yaş üstü ve kronik hastalıklarını etkilemektedir. Bağışıklı sistemi düşük olan vatandaşlar da her türlü enfeksiyonu kolayca kapabilir. Kronik hastalar ve yaşlı vatandaşlar için alınan tedbirlerin ardından kronik hastalıklar vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Buna göre; Kronik kelimesi ne anlama geliyor ve kronik hastalar kimlerdir?

Kronik kelimesi ne anlama geliyor?

Kronik kelimesinin anlamı ne zaman sona ereceği belli olmaksızın sürüp giden demektir. Kronik hastalık ise hayat boyu iyileşmeyen hastalıklara denir. Tedavi süreçleri uzun ve imkanları ise kısıtlıdır.

Kronik hastalıklar nelerdir?

Kanser, Kalp-damar, Kas, Böbrek, Solunum yolu, Psikiyatrik, Mide-bağırsak, hastalıkları kronik hastalık çeşitlerindendir.

Kronik hastalar kimlerdir?

Sağlık problemleri genellikle orta yaşta başlar ve ömür boyu sürer. Belli dönemlerde iyileşse bile rahatsızlıkları tekrarlar. Bağışıklık sistemleri zayıftır.  Risk faktörleriyle karşılaşma ile hastalığın ortaya çıkması arasında geçen süre çok uzun olabilir. Periyodik tedavi süreçleri vardır.

Editör: TE Bilisim