Yurdun büyük bir kesiminde güneşli günler etkisini sürdürürken, bu durum kuraklık riskini de beraberinde getirmişti. Bitmeyen bahar bir yandan hoş görünse de özellikle İstanbul’daki barajlarda su seviyesinin düşmesine paralel olarak su sıkıntısı yaşanması tehlikesi vatandaşları yağışlı ve soğuk havaları bekler hale getirdi.

BALKANLAR’DAN GELİYOR

Ve beklenen haber, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden geldi. Yapılan son dakika açıklamasına göre gelecek hafta başından soğuk ve yağışlı hava Balkanlar’dan yurda giriş yapacak.

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklenirken, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde sabah ve gece buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle güneyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Fotoğraf: Mert Gündoğdu

İSTANBUL’DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Pazartesi için beklenen kuvvetli yağış Trakya’dan başlayarak havayı soğutacak. Rüzgarın karayele dönmesi ile birlikte haftanın ikinci yarısından itibaren kuzey ve iç kesimleri altına alacak. Bu da Kuzey ve iç kesimlerdeki yağışları karla karışık yağmur ve kara çevirebilecek. İstanbul’da da havalar pazartesinden itibaren soğumaya başlayacak ve kentte gelecek hafta kar yağışı görülme ihtimali bir hayli yüksek.

Editör: TE Bilisim