Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ortaya atılan bir iddia gözleri yeniden DAEŞ Terör Örgütü’ne çevirdi. Newsweek Dergisi’nin internet sitesine konuşan ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, Amerikan helikopterlerinin İdlib’in kuzey doğusunda uçtuğunu ve özel bir operasyon yaptığını söyledi. Reuters da benzer bir iddiaya yer verirken bu iki haberde hedefteki ismin kim olduğuyla ilgili bilgi vermedi.

DOĞRULANMAYAN BİLGİ

Ancak daha sonra Newsweek’e konuşan başka yetkili ise operasyon yapılan kişinin DAEŞ terör örgütü lideri Ebu Bekir el Bağdadi olduğunu ifade etti. Söz konusu haberde ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un öldürülen kişinin çok yüksek ihtimalle Bağdadi olduğunu ancak bunun henüz doğrulanmadığını Beyaz Saray’a ilettiği kaydedildi.

TRUMP’TAN DOĞRULAMA SİNYALİ

ABD Başkanı Donald Trump da Twitter’dan yaptığı açıklamada bir anlamda gelişmenin doğru olduğuna yönelik sinyeller verdi. “Kısa bir süre önce çok büyük bir şey oldu” mesajını paylaşen Trump detaya girmekten kaçındı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Trump’ın bugün TSİ 16.00’da çok önemli bir açıklama yapacağı bilgisi paylaşıldı.

Editör: TE Bilisim