İçişleri Bakanlığı tarafından bugün sabah saatlerinde Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül görevlerinden alındı. Görevden alınan Işık, Akgül ile Sarsılmaz ve HDP’li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş da gözaltına alındı. Baykan ve Kurtalan belediye başkanlarının evlerinden çıkanlar ise şoke etti.

“MEKTUP BOMBA” NOTU!

Görevden uzaklaştırılıp gözaltına alınan Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül’ün evinde bulunan bir nıot defterinde bomba yapımına ilişkin şemalar ve notlar çıktı. “Bomba anahtar sistemi 3’e ayrılır” ve “bomba etkileri” gibi ara başlıklar olan notlar arasında “Mektup bomba katlanmaz kesinlikle” şeklideki yazı dikkat çekti.

EŞ BAŞKANLAR ARASINDA GİZLİ ANLAŞMA

Baykan İlçesi’nin HDP’li Belediye Başkanı Sarsılmaz’la ilgili aramada ise çok ilginç bir anlaşma metni ele geçirildi. Sarsılmaz ile diğer eş başkan Özden Gülmez ve bazı belediye Meclis üyeleri arasında imzalanan anlaşmaya göre, Sarsılmaz her ay maaşından 4 bin lirayı Gülmez’e vermek zorunda kalmış. Belediye Başkan vekili ve encümenler de aldıkları ücretten ‘muaf’ tutulmuşlar. Yani maaşlarını hiç alamamışlar.

Editör: TE Bilisim