Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası’nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

KADINLARA “SİYASET YAPIN” MESAJI

“TBMM’de Türk kadınlarını temsil hakkını yüzde 4.5’tan yüzde 17’ye bizim dönemimizde çıktı. Bundan sonraki seçimlerde kadınlarımızın hem aday listelerinde hem de belediye meclislerinde yer alması için çalışacağız. Siz isteyeceksiniz, mücadele edeceksiniz; biz de destek vereceğiz ve inşallah istediğimiz sonuca ulaşacağız. Tüm kadınlarımızdan siyasetin her kademesinde daha aktif bir şekilde yer almasını bekliyorum. Bugünkü şuramız bu bakımdan önemli bir milat olacaktır. Kadınlarımızın hedeflediğimiz yere geleceklerine yürekten inanıyorum. Her meselede kadınların yanında yer aldık. Kadını dışlayan bir toplumun gücünün yarısından vazgeçmiş demektir.

ASTSUBAY ESMA ÇEVİK’İN ŞEHADETİ

Birileri yıllarca kadınların ismini istismar ederek kendilerine siyasi rant sağlama peşine düştü. Esma astsubayımızla ilgili komutanlarımızın ve İçişleri Bakanımızın şu tespitleri ilginçti. Bomba imha olaylarında bir bayan olarak, bir kadın olarak onun kadar cesur, maharetli olan yok gibiydi. Bomba imha olayında şehit oldu. Meclis’te terör örgütlerinin desteğiyle bulunan, şehit edilen yavrularımızı, kadınlarımızı görmezden gelenleri neyle anlatacağız.

“SANDIKTA HESABINI VERECEKSİNİZ”

Lafa geldiği zaman parlamentoda ve dışarıda hep öldürülen çocuklardan bahsederler. Van’daki Bingöl’deki  katliamlardan bahsetmezler. İstanbul’da stadyumun hemen yanındaki 41 şehitten bahsetmezler. Van’daki, İstanbul’daki Vezneciler’deki sivil şehitlerden bahsetmezler. İşinden çıkmış okuluna, evine giderken şehit olan evlatlarımızın ne günahı vardı? Adınızın parti olmanız fark etmez sandıkta er ya da geç bunun hesabını vereceksiniz.”

DİYARBAKIR’DAKİ EVLAT NÖBETİ

“Diyarbakır’da soğuğa sıcağa aldırmadan evlatlarını bekleyen annelerin fendi terör örgütünü yenmiştir. İşte 100 gün geride kaldı. Bir annemiz evladına kavuştu.

PETER HANDKE’YE NOBEL ÖDÜLÜ

Burada önemli bir şey söylüyorum. Bir Nobel skandalı yaşandı bu günlerde. Bakir İzzetbegovic kardeşimizin teşekkürünü ben de teşekkürle karşılık veriyorum. Medeni bir dünya için Nobel’in böyle bir ödülü Handke denilen vampir aydınlar kulübünün bir üyesine vermesi, bir vampirler topluluğunun oluştuğunu ortaya koymaktadır. Nobel artık terör destekçisi bir örgüttür. Kimseye aldatamazsınız bu bir Aziz Sancar hocamıza, bir Orhan Pamuk’a verilmiş ödül değildir.”

Editör: TE Bilisim