Diriliş Postası Muhabiri Furkan Benli/İstanbul

Kaldırım taşları arasına sıkışan sigara izmaritlerini elleriyle temizlerken görüntülenen ve kısa sürede sosyal medyada gündeme oturan Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşçisi Cevat Gençoğlu ile o anları kaydeden Reda Erdem Zeytinburnu Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü programı münasebetiyle bir araya geldi.

Zeytinburnu Belediyesi “5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası” dolayısıyla anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Programda Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da katıldı.

Başkan Arısoy, plaket ve çiçek takdim etti.

“TEMİZLİK MÜCADELESİNE DİKKAT ÇEKTİ”

Başkan Ömer Arısoy, ikiliyi makamında kabul ederek kendilerine çiçek ve plaket verdi.

Arısoy yaptığı açıklamada Reda Erdem’in çektiği fotoğrafla yere atılan çöpün nasıl geri toplandığına dair güzel bir kare yakaladığını söyleyerek hem Zeytinburnu’nda hem İstanbul’da hem de Türkiye’de temizlik ordusuna ve temizlik mücadelesine büyük bir dikkat çektiğini ifade etti. Cevat Gençoğlu’nun Zeytinburnu’nda çalışan 500’e yakın temizlik ordusunun bir neferi olduğunu belirten Başkan Arısoy, Gençoğlu’nu “çok hissiyatı yansıtan bir fotoğrafa konu oldu.” sözleriyle takdir etti. Gençoğlu’nun evlenme isteğine kayıtsız kalmayan Başkan Arısoy, Gençoğlu’nun babasıyla konuşarak kendisine yardımcı olacaklarını belirtti.

Cevat Gençoğlu

“SIFIR ATIK MAHALLESİ”

Açıklamasında Zeytinburnu’ndaki sıfır atık projesine değinen Başkan Arısoy, projenin ilk defa geçen sene belediye binasında başlandığını belirterek ayda bin 500 kilogram geri dönüştürülebilir atık elde edildiğini söyledi. Arısoy açıklamasında, Zeytinburnu’nda sıfır atık mahallesi projesinin de başlatıldığını hatırlatarak bu projenin tüm mahallelerde uygulanacağını ifade etti. Başkan Arısoy ayrıca, Zeytinburnu’nda Askeri Lojmanların yıkılarak 120 bin metrekarelik alanın Millet Bahçesi’ne dönüştürülme çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

“GÜNDEM OLACAĞINI BEKLEMİYORDUM”

Cevat Gençoğlu’nu izmaritleri elleriyle temizlerken görüntüleyen Reda Erdem ise o anı “Ders çalışıyordum. Altı sularıydı. Cevat beyi gördüm ve perdenin arkasına saklanarak çektim.” ifadeleriyle anlattı.

Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşçisi Cevat Gençoğlu ve onu fotoğraflayan Reda Erdem, fotoğrafın çekildiği sokakta.

Fotoğrafı çektikten sonra Twitter’da, Zeytinburnu Belediyesi’ni etiketleyerek paylaştığını söyleyen Erdem olayın bu kadar büyüyeceğini düşünmediğini söyledi. Erdem sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha sonra konu gündem oldu sosyal medyada. Belediye başkanı da evlenmesi için yardımcı olacağını duydum. Açıkçası böyle bir şeye vesile olduğum için çok mutlu oldum ben de.”

AİLELER ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

“Temizlik konusunda en büyük sorumluluğun ailelerde olduğunu düşünüyorum. Çocuklarına bu bilinci çok küçük yaştan itibaren vermeleri gerekiyor. En azından yere çöp atmanın ne kadar yanlış olduğunu ailelerin çocuklarına öğretmesi gerekiyor. Ayrıca yere çöp atılamaması konusunda birkaç kişide bu bilinci oluşturabildiysek ne mutlu bana.”

Cevat Gençoğlu’nun sosyal medyada gündem olan o anlamlı karesi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

15 Mayıs tarihinde Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışan temizlik işçisi Cevat Gençoğlu kaldırıma sıkışan sigara izmaritlerini temizlerken Reda Erdem isimli genç kız onun fotoğrafını çekip sosyal medyada yayınlamış ve çalışkanlığını gözler önüne sermişti.

Editör: TE Bilisim