Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

İDLİB’DEKİ SON DURUM

İdlib’deki durum vahametini koruyor. Rejimin saldırganlığı yüzünden çok sayıda insan evini terk etmek durumunda kaldı. Rejim bizim askerlerimize da saldırdı 8 şehidimiz oldu, kat kat fazla karşılığını verdik. Sadece bizim askeri mevcudiyetimize yönelik değil bu insani dramı durdurmak için de ne gerekiyorsa yapacağız. Sadece askeri çözümle barış getirebileceğini düşünen rejimin saldırıları arttı.

RUS HEYET YARIN GELİYOR

Rejimin garantörü olan Rusya ile de bu süreci tekrar değerlendiriyoruz. İdlib konusundaki kararlılığımızı Rusya’ya ilettik. Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile görüşmesinin sonunda heyetlerin buluşması konusunda hemfikir oldular. Biraz önce gelen bilgiye göre Rusya’dan yarın bir heyet Türkiye’ye geliyor. Rusya Dışişleri Bakanı (Sergey Lavrov) heyete başkanlık edecek.

AP TOPLANTISINDAKİ TERÖRİSTLER

Terörle mücadeledeki ikiyüzlülüğü anlatmaktan yorulduk. Tüm bunlar AB’ye olan güveni sarsıyor. Bundan Avrupa’nın halkları da demokrasisi de zarar görecektir.

Editör: TE Bilisim