Yunanistan iktidar partisi Yeni Demokrasi milletvekili Bogdanos, Midilli adasındaki göçmen kampında önceki gün çıkan yangın için Twitter’da “Erdoğan’ın uyuyan devi uyandırdınız, sonuçlarına katlanacaksınız açıklamasından birkaç saat sonra oldu” yorumunu yaptı. Çark eden Yunan vekil, sonrasında tweetini sildi.

Türkiye’den Yunanistan’a göçmen geçişlerinin artması, Atina yönetiminde Ankara’ya karşı şüpheleri beraberinde getiriyor. Midilli Adası’ndaki Moria mülteci kampında önceki gün çıkan yangında bir kadın ve çocuk hayatını kaybetmişti. Yangın, yaklaşık 12 bin kişinin kaldığı ve kötü şartlarıyla bilinen kamptan taşınmak isteyen bir grubun gösteri yaptığı sırada mültecilerin kaldığı konteynerde çıkmıştı.

ARBEDE ÇIKTI

Yangını söndürmek için gelen itfaiye ekiplerini engellemeye çalışan mültecilerle polis arasında arbede yaşandı. Kamptaki yönetim binalarını işgal etmeye çalışan mülteciler güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldırırken, polis de ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti. Adadaki gergin atmosfer artarak sürerken, Komşu’da bu karışıklıkları Türkiye’nin çıkardığı yönünde iddialar da giderek daha yüksek sesle dillendiriliyor.

MİT YORUMU GÜNDEME GELDİ!

İktidar partisi Yeni Demokrasi milletvekili Konstantinos Bogdanos önceki gün akşam saatlerinde Twitter hesabında “Erdoğan’ın uyuyan devi uyandırdınız, sonuçlarına katlanacaksınız, açıklamasından birkaç saat sonra Moria’da yangın çıktı” paylaşımını yaptı. Söz konusu paylaşım kısa süre içinde sosyal medyada büyük ses getirdi. Bu tweet “Türkiye’den bölgeye sızan ajanlar tarafından yangın çıkarıldı” şeklinde yorumlanmaya başlanınca milletvekili Bogdanos çark etti. Tweetini silerek “Türkiye’nin ajan gönderdiği şeklinde bir imada bulunmadım. Bunlar benim tasarruflarım değil” diyerek durumu toparlamaya çalıştı.

AB SÜREÇTE DAHA ETKİN OLACAK

Yunan devleti, artan göçmen akımları nedeniyle AB’yi meseleye daha etkin şekilde dahil etme kararı aldı. Ethnos gazetesinde yayınlanan haberde, Atina’nın Almanya, Fransa, İtalya ve Malta yetkilileriyle görüşerek Akdeniz’de Libya’dan gelen akınlarla ilgilenen oluşumun bir benzerini Ege’de kurmak istediği yazıldı. Göçmen İşleri Bakanı Yorgos Kumuçakos’un önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Türkiye’de görüşerek meseleyi derinlemesine masaya yatırmak istediği vurgulandı. Türkiye’nin göçmen akınını durdurmak için kayda değer bir adım atmaması durumunda, 2016 yılında imzalanan Türkiye-AB göçmen iade anlaşmasının Ankara tarafından gereğince uygulanmaması suçlamasının gündeme geleceği de dile getirildi.

Editör: TE Bilisim