Nakdi Ücret desteği ne kadar olacak? 2021 Nakdi ücret desteği zammı var mı? Nakdi ücret desteği alan vatandaşlar destek ödemelerin yeni yıl ile birlikte zamlanıp zamlanmayacağını merak edip arama motorlarında sıkça araştırıyor. Aldıkları ücretlerin kötü yaşam koşullarında azda olsa yükselmesini bekleyen vatandaşlar bakanlıktan gelecek olan habere gözlerinin dikmiş bekliyorlar. Peki, Nakdi Ücret desteği ne kadar olacak? 2021 Nakdi ücret desteği zammı var mı? İşte tüm detaylar…

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz ayın Nakdi Ücret Desteği ödeme günü olarak 8-9 Aralık tarihi belirlenmişti. Kasım ayına ait ödemeler yine banka üzerinden yapılmış ve IBAN eksik olan ya da hatalı olan vatandaşların ödemelerinin ise PTT aracılığı ile yapılması duyurulmuştu. Ocak ayında verilecek olan Nakdi Ücret Desteğine ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. Peki Nakdi Ücret Desteği ne zaman biter? İşte güncellenen yeni tarihle Nakdi Ücret Desteğinin bitiş tarihi! Nakdi Ücret Desteği nedir, kimlere verilir? İşte Nakdi Ücret Desteğinin bitiş tarihi!

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZATILDI MI, NE ZAMAN BİTİYOR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Twitter hesabında yaptığı açıklamada Nakdi Ücret Desteğinin iki ay daha uzatıldığını paylaştı. 27 Ekim tarihli Resmi Gazete’de bu karar açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Salgının etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanımız ile çalışanlarımızı ve işverenlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Kısa Çalışma Ödeneği, Fesih Kısıtı ve Nakdi Ücret Desteği Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle 2 ay uzatıldı.” ifadelerini kullandı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklaması sonrasında Nakdi Ücret Desteği başvuru şartları ve kime verilir araştırılıyor.

Nakdi Ücret Desteğinden yararlanmak için kişilerin ücretsiz izne ayrılması ya da iş akdinin fesih edilmesi gerekir. Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanan kişiler Nakdi Ücret Desteği alır mı? araştıranlar için, Nakdi Ücret Desteği başvuru şartlarında Kısa Çalışma Ödeneği alanların Nakdi Ücret Desteği alamadığı bilgisi yer alıyor.

2021 NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ ZAMMI VAR MI?

Asgari ücretin artmasıyla birlikte 2021 yılında verilmeye devam eden Nakdi Ücret Desteği de artar mı araştırılıyor. Ücretsiz maaş izni verilirken işçinin günlük ücreti üzerinden hesaplama yapılacağı için 2021 Nakdi Ücret Desteği ödemesinin de miktarının artması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim