Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı biçimde sürdürülen Türkiye’nin Otomobili yatırımı Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşa edilecek olan fabrika inşaatının başlayabilmesi için gerekli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu olumlu olarak aldı.

Yerli otomobil fabrikasına ÇED’den yeşil ışık | Yılda 175 bin adet üretim kapasitesi!

İktisat

Habere Git

ÇED raporunun ardından yerli otomobilden bir güzel haber daha geldi. TOGG’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; yerli otomobil Yatırım Teşvik Belgesi’ni de aldı.

Açıklamada “ÇED Olumlu Raporu ardından faaliyetlerimizi daha da hızlandıracak Yatırım Teşvik Belgesi’ni de aldık. Türkiye’nin mobilite ekosistemini oluşturmak üzere çıktığımız #YeniLigeYolculuk hız kesmeden devam ediyor. Ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verildi.

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ NEDİR?

Yatırım teşvik belgesi ile, yatırımı teşvik edilen yatırımlarda vergi indirimi, sigorta indirimi, K.D.V. istisnası, gümrük muafiyeti, arazi tahsisi, kredi desteği gibi desteklerden yararlanmak için kullanılır. Bu desteklerden yararlanmak için Yatırım Teşvik Belgesi almak şarttır.

Editör: TE Bilisim