Diriliş Postası Muhabiri Ceyhun Aşirov-Suriye

İdlib’de Esed güçleri ile Muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Türkiye ile Rusya arasında varılan ateşkes anlaşmasına rağmen Esed güçleri İdlib’i ve Halep Güneyini bombalamaya davam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Rusya ile Ankara arasında varılan ‘’Ateşkes’’ anlaşmasından sonra yapılan hava saldırılarında 40’a yakın kişi ölürken çok sayıda sivilde yaralandı.

İDLİB VE ÇEVRE İLÇELER BOMBARDIMAN ALTINDA

İdlib Sivil Savuma yetkilileri Diriliş Postası’na yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin kesinlikle ateşkes ve çatışmasızlık anlaşmasını dinlemediğini ve durmadan İdlib’i ve çevre ilçelerini bombaladığını bildirdiler. Yetkililer ayrıca Şam yönetiminin özellikle sivil alanları hedef seçtiğini Han Şeyhun’dan sonra Maratu Numanı da boşaltmayı hedeflediklerini açıkladılar.

Esed güçlerinin saldırılarına karışlık muhaliflerde de karşı saldırı yapıyor İdlib cephesinde ÖSO’nun çatı kuruluşu olarak da  bilinen Vatan Cephesi, Esed askerlerini taşıyan konvoyu vurarak 25 militanı etkisiz hale getirdi.İdlib Doğusunda rejime ait iki askeri noktada ve bir mevzi de güdümlü füzelerle vurularak imha edildi.

Öte yandan Türkiye destekli muhaliflerde Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinden İdlib cephesine yoğun olarak askeri sevkiyat yapıyorlar.

“GEREKİRSE BİZZAT KARŞI ÇIKARIZ”

Geçtiğimiz Gün Cumhurbaşkanı Erdoğan Partisinin Gurup toplantısında konuşma yaparken şunları söylemişti: ‘’Bundan önceki ateşkesleri bozan hep rejimdi ancak bu defa durum farklı. Ateşkesin, sınırlarımıza yığılan 400 bin insanın yeniden kendi evlerine dönmesini sağlayacak şekilde yürütülmesi şarttır. Siyasi sürecin ilerlemesini engellemeye çalışan rejimi, şiddete ve kan dökmeye dayalı yöntemlerden vazgeçirmek herkesin sorumluluğudur. Gerekirse rejimin ateşkesi bozma girişimlerini bizzat önlemekte kararlıyız. Artık herkes bu işin şakasının olmadığını, Türkiye’nin ‘yaparım’ dediği bir şeyi mutlaka yapacağını görüp kabul etmelidir.”

Editör: TE Bilisim