Kalıcı projeler kapsamında yetimhaneler ve eğitim kurumları gibi alanlarda da faaliyet gösteren Çare Derneği, görülen ihtiyaç ve talep üzerine sağlık sahasında da çalışmalar başlattı.

2016 senesinde Kenya’nın Garissa şehri Şanlıurfa’nın kardeş şehri olarak seçilmişti. Bu vesileyle Garissa şehrine sağlık hizmetleri kapsamı altında Şanlıurfa’da çalışan hekimlerle bir sağlık taraması yapma kararı aldık.

Çare Doktorları adı altında faaliyet gösteren hekimler tamamen gönüllülük esasıyla bölgeye ulaşarak hem çeşitli ameliyatlar yaptılar hem de insani yardım malzemeleri ulaştırdılar. Ulaştırılan insani yardım malzemelerinde Şanlıurfalı hayırseverlerin büyük katkısı oldu. Hastane yetkilileri,  alanında uzman doktorlara çok ihtiyaç olduğunu aylarca ameliyat sırası bekleyen hastalar bulunduğunu henüz çoğu hastalığın ameliyatının yapılamadığını ve yardıma ve tıbbi eğitime ihtiyaçlarının olduğunu belirttiler.

Çare Doktorları koordinatörü Dr. Ferit Gül, “inşallah Çare Derneği olarak Çare Doktorları çatısı altında tüm Türkiye’deki gönüllü doktorlarımız ile Afrika’nın kara bahtlı kıtasını Şafi isminin tecellisi ile şifanın aydınlığına çıkartmak ve maddi hastalıklara şifaya vesile olunurken manen de ruhlara gıda olacak Kur’an hakikatlerini muhtaçlarla paylaşmak doktor ve ameliyat yapılamadığı için ölen hasta vakıalarının bitmesi ümidi ile çalışmalar yapmak hedefimiz” dedi.

Editör: TE Bilisim