Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Suriye Koordinatörü Mustafa Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep’te dün akşam ateşkesin sağlanmasının ardından bölgeden güvenli noktalara geçecek aileler için gıda ve barınma noktasında yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Türkiye’nin yoğun çabası sonucunda gerçekleşen ateşkesin ardından Halep’ten ayrılacak ailelerin güvenli bölgelere nakledileceğini belirten Erdem, Suriye’de bulunan vakfın koordinatörlük merkezi aracılığıyla, ilgili kuruluşlarla koordineli şekilde siviller için çadır kent kuracaklarını ifade etti.

Sivillere gıda ve acil ihtiyaç malzemesi yardımında da bulunacaklarını bildiren Erdem, barınma ve gıda yardımı yapılacaklara ilişkin rakamların bölgeden gelecek ailelerin sayısına göre netleşeceğini söyledi.

“Giyecek, gıda, battaniye ve diğer acil yardım malzemelerini stoklarımızda hazır bekletiyoruz”

Ateşkesin ardından Halep’teki ailelerin hangi bölgelere gideceğinin ilerleyen saatlerde belli olacağını anlatan Erdem, şunları kaydetti:

“Buna göre de TDV olarak gerekli çalışma ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gün içerisinde ailelerin yaşayacağı güvenli bölgeler belirlendikten hemen sonra çadır kent kurma çalışmalarımızı başlatacağız. Bununla birlikte giyecek, gıda, battaniye ve diğer acil yardım malzemelerini de stoklarımızda hazır bekletiyoruz. Azez bölgesinde gıda anlamında bir sıkıntımız yok. Yine aynı şekilde İdlib’e dün ulaştırdığımız yardımlar kapsamında orada da gelecek ailelere hemen yardımda bulunabileceğiz.”

Editör: TE Bilisim