Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon’un açıklamasına göre Fransa’da, virüs tespit edilen kişi sayısının 56 bin 989’a ulaştığını belirtti.

Salomon, Kovid-19 taşıyanlar arasında yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının 6 bin 17’ye, tedavi olarak hastalığı atlatan kişi sayısının 10 bin 935’e çıktığını kaydetti.

Jerome Salomon, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 32’ye ulaştığını duyurdu.

Fransa, Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısında Çin’i geride bıraktı.

FRANSA’NIN GÖBEĞİNDE MORG

Fransa’da ölümlerin hızla artmasıyla hastanelerdeki morg sayısında yetersizliğin önüne geçmek için yeni bir karar alındı.

Paris’te bulunan dünyanın en büyük gıda ve meyve-sebze pazarı olan Rungis’in bir bölümü morga dönüştürüldü. Önümüzdeki hafta hizmete girecek olan morgların 800 ila bin kişilik kapasitede olacağı belirtiliyor.

Salgında henüz zirvenin  görülmediğini söyleyen Fransa, soğutulmuş konteynerleri ve mobil morgları hastane önlerinde hazır hale getirdi.

TRENLE SEVK ETTİLER

Fransa’da vaka sayısı gün geçtikçe çoğalınca hastanelerin kapasiteleri doldu. Hastanelerden trenle nakiller başladı. Hastalar, başkent Paris’teki Gare d’Austerlitz tren istasyonunda tıbbi araç ve gereçlerle donatılan trene yerleştirildi ve Bretonya bölgesindeki hastanelere sevk edildi.

Editör: TE Bilisim