Reuters haber ajansı, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerini Sinop’ta bugün test ettiğini iddia etti.

Haberde Türkiye’nin bu amaçla Karadeniz üzerinde hava sahasına yönelik NOTAM, denizcilere yönelik de NAVTEX yayımladığına dikkat çekildi.

NOTAM İLAN ETMİŞTİ

Türkiye bu hafta başında, 16-17 Ekim tarihlerinde Karadeniz üzerinde, Sinop yakınlarında füze atışları yapılacağına dair bir NOTAM yayımlamıştı. Havacılara yönelik duyuru anlamına gelen NOTAM’da, bölgedeki uçakların 6 saat süreyle yapılacak füze atışlarından haberdar olması ve uçakların 61 bin metreye kadar olan irtifalardan uzak durmaları istenmişti.

Benzer şekilde denizciler için yayımlanan ve 16-17 Ekim tarihlerini içeren NAVTEX’te, bölgede atış talimlerinin yapılacağı ifade edilmişti.

F-35 KRİZİ

Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemlerini Rusya’dan satın alması ABD’nin tepkisine neden olmuştu. Bu sebeple ABD senatosu, F-35 savaş uçağı projesinden çıkarılan Türkiye’ye yaptırımlar uygulanmasını istiyor.

“FİŞİNİ BİLE TAKAMAZ DEMİŞLERDİ…”

Öte yandan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş sosyal medya hesabından S-400’lerin bugün test edildiğine dair bazı ifadelerde bulundu. Maviş açıklamasında “S-400’ler Bugün Sinop’tan ateşlendi. “Alamaz, getiremez, fişini bile takamaz…” diyen hazımsızlar, şimdi ne diyeceksiniz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim