Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını tüm ülkeleri olumsuz etkilemiştir. Ülkemizde yeni alınan koronavirüs kısıtlamalarıyla birlikte alınan yeni kararlar esnafı ekonomik anlamda olumsuz etkilemiştir. Esnafın borçları silinecek mi ve yardım başvuruları nasıl yapılır gibi sorular araştırılmaya başlandı. Peki, Esnafa kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Elektrik ve su faturaları silinecek mi? Tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnafa müjde olarak nitelendirilen kira ve fatura yardım paketini yakın zamanda açıklaması bekleniyor.  Bakanlar Kurulu Toplantısında da kira yardımı paketi hakkında değerlendirme yapılacak. Esnafa kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Elektrik ve su faturaları silinecek mi? 

ESNAFA KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? ELEKTRİK VE SU FATURALARI SİLİNECEK Mİ?

Kabine toplantısında koronavirüsle mücadelede gelinen son durum, uygulanan tedbirlerin sahaya yansıması ve başta kiralar olmak üzere salgından olumsuz etkilenen kesimleri desteklemek için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Kira desteğinin yanı sıra su, elektrik ve doğalgaz faturaları için indirimin de gelebileceği belirtiliyor. Ayrıca bankacılık tarafında da borç ötelenmesi, düşük faizli uzun vadeli kredi gibi seçenekler üzerinde de durulduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda çıkan yeniden yapılandırma yasasının kapsamında çiftçi borçları yer almamıştı. 5 milyar liralık çiftçi borçlarına ilişkin düzenlemenin ayrı bir teklif olarak en kısa sürede TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. Destekler konusunda alınacak kararlar, kabine toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

ESNAFA KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı başvuru formuna ulaşmak isteyen ve başvurularının alınmasını isteyen vatandaşlara başvurularını e-Devlet resmi internet sitesi üzerinden de yapılacağını belirtelim. Eğer bir e-Devlet şifresi yoksa, PTT’lerden şifre alınarak giriş yapılabilir. İşte adım adım kira yardımı başvuru formuna nasıl ulaşılır cevabı…

T.C. kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapın, Arama kısmından “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” bölümüne gidin,

“Uygulamaya Git” sekmesine tıklayın,

“Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz.” uyarısını görerek, bilgilerinizi kontrol edin. İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin.

KİRA YARDIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim