Suriye’deki katil Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, İdlib ve Halep illeri kırsalındaki yetişmiş ekinleri topçu atışlarıyla yaktığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, İdlib’in kuzeydoğusunda konuşlu rejim güçleri, Teftenaz beldesinde düzenledikleri top ve havan saldırılarında sivillerin ekili tarlalarını yakıyor.

SİVİLLERİ AÇ BIRAKMAK İÇİN…!

Teftenaz Yerel Meclis Başkanı Munir Hatib, rejim güçlerinin mahsul alma mevsimi başlamasının ardından Serakib’in doğusundan Halep’in Kefer Halep köyüne kadar tarlaları bombalayarak yaktığını söyledi.

Rejim güçlerinin, muhaliflerin kontrolünde cephe hattına yakın tarlalarda çalışan hasat makinelerini hedef aldığını belirten Hatib, bu tür saldırıların amacının sivillerin aç kalması olduğunu vurguladı.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinin, tarlalardaki yangını, muhaliflerin kontrolündeki cephe hatlarının hemen arkasında olduğu için söndüremediği belirtildi.

İNSANLIK DIŞI SALDIR “AÇLIK BOMBASI”

Rejim militanları, yazın mahsul alma mevsiminde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivilleri diz çöktürmek için ekili tarlalarını, top ve havan saldırısı düzenleyerek yakıyor.

Rejim militanları, açlık bombası yöntemini, 2018 ve 2019’da İdlib’in güney kırsalında ve Hama’nın Gab Ovası’nda buğday ve arpa ekili onlarca hektar tarlayı yakarak kullanmıştı.

Esed rejimi, “açlık bombası” denilen bu saldırı yöntemiyle çiftçilerin mahsul alamamasını ve binlerce sivilin aç kalmasını amaçlıyor.

Editör: TE Bilisim