Adet (Regl) Sancısına

Ne İyi Gelir?

Adet ağrısına iyi gelenler aşağıda verilmiştir:

Karna sıcak su torbası koymak Sıcak kompres uygulamak (karna ya da ayaklara) Alt karın bölgesine masaj yapmak Ilık duş almak Zencefil, tarçın, ıhlamur, yeşil çay, yaban mersini, kuşburnu vb. sıcak bitki çaylarını içmek hem vücudunuzu dinlendirir hem de ödem attıkları için adet ağrılarına iyi gelir. Yoğurt, içerdiği kalsiyum sayesinde ağrıları azaltır. Adet dönemine girmeden bir ya da iki hafta önce tuzu kesin. Çünkü tuz ödem tutar. Dengeli ve düzenli beslenme (özellikle B1 ve B6 vitaminleri ağırlıklı beslenmek) Betaendorfin salgılanması vücudun ağrılarını keser. Bu yüzden haftada iki ya da üç kez spor yapmak ağrıları azaltacaktır. Yoga gibi sakinleştirici aktiviteler yapmak

Psikolojik sorunlardan uzaklaşma, sinir ve stresi azaltmak Uyku kalitesi çok önemlidir. Günde en az 8 saati uykuya ayırmak gerekir.

Adet ağrısı kadınların hem ruhsal olarak hem toplum önünde sorunlar yaşamasına sebep olurken bu yöntemlerin uygulanması adet döneminin atlatılmasında büyük kolaylıklar sağlar.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

Adet Ağrısına iyi gelecek yiyecek ve diyet modeli

Genel olarak, adet ağrısını azaltmaya yönelik bir diyet, minimum düzeyde işlenmiş gıdalar, lifler ve bitkilerde yüksek olmalıdır. Adet Sancısı nasıl geçer? sorusuna en iyi ve güvenilir yanıtı unutmayın ki doktorunuz verir.

Bu yiyecekleri bir deneyin:

Papaya vitamin bakımından zengindir. Kahverengi pirinç, şişkinliği azaltabilecek B-6 vitamini içerir. Ceviz, badem ve kabak çekirdeği, krampları hafifleten manganez açısından zengindir. Zeytinyağı ve brokoli, E vitamini içerir. Tavuk, balık ve yeşil yapraklı sebzeler, adet sırasında kaybedilen demir içerir. Keten tohumu, antioksidan özelliklere sahip, şişliği ve iltihabı azaltan omega-3 içerir.

Adet (Regl) Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Adet ağrısının nedenleri aşağıda verilmiştir:

Genital sistem bozuklukları ve rahatsızlıkları Rahim içi yapışıklık durumu

Kronik enfeksiyonlar Kızlık zarına ait sorunlar Yumurta kistleri Rahim ağzının dar olması Pelvik inflamatuar rahatsızlığı (cinsellikle bulaşan bakteriler) Polipler Miyomlar Kötü şartlarda doğum yapılması

Adet (Regl) Sancısının Belirtileri Nelerdir?

Adet sancısı belirtileri aşağıda verilmiştir:

Ağrıların karnın alt bölgesinde şiddetlenmesi Adet döneminden bir veya iki gün önce ağrı başlar. Ertesi gün maksimum seviyeye ulaşan sancı 2 ya da 3 gün içinde yavaşça azalır. Göğüslerde ağrı veya şişlik yaşanması Kasıklarda, bacaklarda, vb. hantal bir ağrı hissi Cinsel isteksizlik Yorgunluk Yoğun tatlı yeme isteği Çok su içme ve susama hissi Ağrı kasıklardan bele de ulaşabilir. Mide bulantısı Kabızlık Baş dönmesi Tuvalet yapımında zorluk yaşanması Baş ağrıları Aşırı sinirli olma Kırılganlık ve hassaslaşma

Adet (Regl) Ağrısı Belirtileri ile Hamilelik Arasındaki İlişki

Adet ağrısı ile gebelik ilgisi hem benzer hem farklı yanlarıyla aşağıdadır:

Benzerlikleri: Göğüslerde şişlik, kanamalar, kramplar, baş ağrıları, psikolojik değişimler, bel ağrısı, stres, yorgunluk hâli, vb. Farklılıklar: Meme uçlarında yaşanan değişme sadece hamilelikte görülür. Adet gecikmesi genelde hamilelerde olur. Gebelik belirtileri artarken, adet ağrısı azalır. Kramplar birbirine benzese de hamilelik krampları midenin daha alt bölgesinde hissedilir.

Adet Ağrısı Şiddetinin Arttığı Durumlar

Adet sancısını şiddetli hissedenler aşağıda verilmiştir:

30 yaşından küçük olanlar Adet döneminde ağır kanaması olanlar

Ergenliğe 11 yaşından önce girenler Sigara kullananlar Ailelerinde ağır adet dönemi geçirenlerin olması Düzensiz kanama yaşayanlar

Adet Sancısı İçin Doktora Ne Zaman Gidilir?

Adet sancısı için doktora gitmek

önemlidir. Bu durumda kalan bir kadının daha önce yaşamadığı türden ağır sancılarının olması gerekir. Mesela 25-30 yaşından önce şiddetli ağrısı olmayan bir kadın aniden sancılanırsa doktora mutlaka gitmelidir. Yoksa sosyal yönden hayatı negatif etkilenecektir.

Adet Ağrısı İçin Kullanılacak İlaçlar

Adet sancısı ilaçları şunlardır:

Doğum Kontrol Hapları: Adet sancılarını azaltır. Yumurtlamayı önler. Doktor kontrolünde alınmalıdır. Ağrı kesiciler: Doktor tavsiyesiyle kullanılır. Yan etkileri sizi rahatsız ediyorsa mutlaka doktorunuzla görüşün.

Adet (Regl) Sancısını Azaltan Alternatif Tıp Uygulamaları

Adet sancılarını azaltan alternatif tıp örnekleri aşağıda verilmiştir:

Çuha çiçeği, rezene gibi bitkisel ilaçlar adet ağrısı için birebirdir. Akupuntur tedavisi menstrüel ağrıları azaltır. TENS yöntemi, ağrı eşiğini yükselterek endorfin salınımını sağlar. Akupresür vücuttaki belli noktaları uyararak adet sancılarını hafifletir.

Önerilen İçerikler:

Tükenmişlik Sendromuna Ne İyi Gelir?Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

Regl sancı ve benzer rahatsızlıkların şiddetini arttıran gazlı içecekler, sigara ve alkolü tüketiyorsanız lütfen en acil şekilde bırakınız.  Allah tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle… Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Editör: TE Bilisim