Kafe ve restoranlar açılacak mı? 2021 Normalleşme ne zaman başlayacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamın alınan kararların ne zaman kalkacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Normalleşme takvimiyle ilgili bir gelişme olup olmayacağını merak eden vatandaşlar, kabineden çıkacak karara odaklanmış durumda. Peki, Kafe ve restoranlar açılacak mı? 2021 Normalleşme ne zaman başlayacak?

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI? 2021 NORMALLEŞME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Koronavirüs vaka sayılarındaki düşüşle birlikte yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler, kısıtlamaların azaltılacağı beklentisi oluştu. Bu beklentilerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği 1 Şubat tarihli kabine toplantısında belli olacak.

Restoran ve kafelerin belli kurallar ile açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği tartışılıyor.

KAFELER VE RESTORANLARIN DURUMUYLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kafeler ve restoranlarla ilgili yöneltilen soruya “Gerek okullarla alakalı, gerekse biliyorsunuz son dönemde bu restoranlarla ilgili, bütün bu açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya ister istemez gayret ettik. Ve bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var.

ESNEME YAPILABİLİR

Restoran işletmeciliği konusunda, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek istemiyoruz. Gerekirse bir esneme yapılabilir” demişti.”

Kısıtlamalar ne zaman kalkacak? 2021 tedbirler esnetilecek mi? Kabine toplantısına saatler kaldı!

Güncel

Habere Git

Editör: TE Bilisim