2021 POMEM mülakatları ne zaman yapılacak? sorusu sıkça araştırılıyor. 27. Dönem POMEM mülakat tarihi hakkında detayları öğrenmek isteyen adaylar heyecanla mülakatların yapılacağı tarihi bekliyor. 27. Dönem POMEM ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken Polis Akademisi, Polis Meslek Eğitim Merkezi 27. dönem mülakatlarına ilişkin detaylar da belli oldu. Peki, 2021 POMEM mülakatları ne zaman yapılacak? İşte 27. Dönem POMEM mülakat tarihi…

2021 POMEM MÜLAKATLARI NE ZAMAN YAPILACAK? İŞTE 27. DÖNEM POMEM MÜLAKAT TARİHİ

Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre 27. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrenci alımı mülakatları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak. Açıklamada başvuru merkezleri ve tarihlerinin ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacağı da duyuruldu.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

  • Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur" kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.
  • Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.
  • Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.
  • Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.
  • Fiziki yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet adresinden duyurulacak.

MÜLAKAT SINAVI

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması
için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir.

Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Editör: TE Bilisim