Kuruluş Osman Savcı öldü mü? Görkem Arslan diziden ayrıldı mı, neden yok? soruları dizi sıkı takipçileri tarafından araştırılıyor. Atv ekranlarının sevilen dizisi Kuruluş Osman’da sular durulmuyor. Bu haftaki fragmanda dikkat çeken gelişmelerden biriside Savcı Bey'in oğlu için yaptığı hamle oldu. Peki, Kuruluş Osman Savcı öldü mü? Görkem Arslan diziden ayrıldı mı, neden yok?

KURULUŞ OSMAN SAVCI ÖLDÜ MÜ? GÖRKEM ARSLAN DİZİDEN AYRILDI MI, NEDEN YOK?

Yeni bölümü iple çeken izleyiciler Savcı Bey'in oğlu için yaptığı hamlenin ardından Savcı Bey'in ölüp ölmediğine ilişkin detayları araştırmaya başladı. Ünlü oyuncu Görkem Arslan'ın canlandırdığı Savcı karakteri tarihte Domaniç Savaş'ın vefat ettiği biliniyor. Ayrıca ünlü oyuncunun diziden ayrıldığına dair resmi bir açıklama yapılmadı. 

Saru Batu Savcı Bey, Oğuzlar’ın Bozok kolunun Kayı Boyu’na mensup olup Ertuğrul Gazi’nin üç oğlundan ikincisidir. Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi'nin ağabeyidir. Kuruluş Osman dizisinde Savcı Bey karakterini Kanbolat Görkem Aslan canlandırıyor.

Savcı Bey Domaniç Savaşı (1287) esnasında şehit düşmüştür. İki oğlu bulunmaktadır Bayhoca ve Süleyman Bey'dir.

Savcı Bey'in oğlunu kurtarmak için yaptığı hamle pahalıya mal olurken; tüm cephelerde baskı altında kalan Osman Bey, Nikola'yı hiç beklemediği bir yerden vurmak üzere herkesi şaşırtacak bir strateji kurar.

Osman Bey, Bayhoca'ya karşılık Kulucahisar Kalesi'ni teslim edecek mi? Savcı Bey, oğlunu kurtarmak için nasıl bir plan yapacak? Nikola, Dündar Bey'e nasıl bir vaatte bulunacak? Göktuğ ve Targun'un hedefi ne? Lena Hatun'un Flatyos'tan yardım talebinin sonuçları ne olacak? Bala Hatun, Osman Bey için bulduğu yeni eş adayını nasıl bir sınava tabi tutacak?

Editör: TE Bilisim