Osman Beyin ikinci eşi kimdir? Kuruluş’ta Osman Gazinin eşi kim olacak?  ATV ekranlarının vazgeçilmez tarih dizilerinden Kuruluş Osman yeni bölümünde trend oldu. Cihana 600 yıldan fazla hükmetmiş şanlı Osmanlı Devleti’nin kuruşunu konu edinen dizi izleyiciler tarafından ilgi ve merakla takip ediliyor. Başarılı senaryosu ve oyuncu kadrosuyla göz dolduran dizide en çok Osman Beyin hayatı merak ediliyor. Dizinin takipçileri ise Osman Beyin kaç eşi olduğunu ve Orhan Gazi’nin kimden olduğunu araştırıyor. Böylece Osman Beyin eşleri trend oldu. Peki, Osman Beyin ikinci eşi kimdir? Kuruluş’ta Osman Gazinin eşi kim olacak? İşte detaylar…

OSMAN BEYİN İKİNCİ EŞİ KİMDİR? KURULUŞ’TA OSMAN GAZİNİN EŞİ KİM OLACAK?

Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin iki eşi vardı. Osman Gazi'den sonra tahta geçen Orhan Gazi'nin annesi olan Malhun Hâtûn, Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'in kızıydı. Osman Gazi'nin ikinci eşi ise Râbi'a Bala Hâtûn'du.

İlk Osmanlı tarihçilerinden Âşıkpaşazâde, Mal/Malhun Hatun’u  Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarında yaşamış bir İslam ilahiyatçısı olan  Şeyh Edebâli’nin kızı diye gösterir ve Osman’ın gördüğü rüyayı büyük bir devletin doğuşunun müjdecisi olarak yorumlayan Şeyh Edebâli’nin kendisine kızını verdiğini kaydeder.

Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre, Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir.

Editör: TE Bilisim