Alican Tiryaki- İstanbul/ÖZEL HABER

İstanbul’da internet gazetecileriyle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Vekilli Numan Kurtulmuş, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin dikkat çeken açılamalarda bulundu. Muhalefetin reform hazırlıklarına karşı eleştirilerini değerlendiren Kurtulmuş, reform düzenlemesi hakkında "Ne reformu?" demenin statik bir tutum olduğunu belirterek bu yaklaşımı "Tam statükocu bir anlayışın dışavurumudur." şeklinde ifade etti.

"SON NOKTAYA GELİNDİ"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un reform ve anayasaya ilişkin satır başlıkları;

Ekonomi ve hukuk alanında reform paketlerine ilişkin olarak açıklama yapan Kurtulmuş, “Ne zaman Türkiye'de sorunlar gündeme geldiyse bu sorunlardan çıkış yolu reformdur. Reformlar yaparak bütün bu krizleri aşabilmiştir. AK Parti'nin bundan sonraki süreçte de reform iradesi sahici ve tutarlı bir iradedir." sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki ana başlıkta. Biri hukuk alanındaki reformlardır. Adalet Bakanı Gül başkanlığında uzun süredir bir buçuk yıldır bir hukuk reformu başta insan hakları belgesi olmak üzere önemli bir paketi hazırladılar. Beştepe'de tartışmaya açıldı, ardından partimizde müzakereye açıldı. Olgunlaşma noktasına geldi. Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan'ın yaptığı çalışmalar sonucunda da iş dünyasına, ekonomik sistemimize ilişkin önemli bir çalışma da son noktaya gelmektedir. Olgunlaştıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır. Zamanlaması Cumhurbaşkanımızın takdirindedir."

“STATÜKOCU ANLAYIŞIN DIŞA VURUMU”

Bazı çevrenlerin Türkiye’yi ileriye taşıyacak olan reformlardan korktuğunu ifade eden Kurtulmuş “Reformdan rahatsızlık duyan bazı çevreleri de çok iyi biliyoruz. Ayrıca muhalefet tarafından gelen bazı eleştirilerin haksız olduğunu ifade etmek isterim. Daha doğrusu reform meselesinin onlar tarafından anlaşılmadığını gösterir. 19 yılda ne reformu demek reformu statik bir mesele zannetmektir. Bu da tam statükocu bir anlayışın dışa vurumumdur. Eldeki siyasi imkanlara göre gelişecek bir husustur. Bir kere yaptık geçtik deseydik AK Parti iktidarı ayakta kalamazdı. Dinamik bir süreçtir. Herkesi, bütün siyasi partilerin desteğini istiyoruz" dedi.

“YENİ ANAYASA MESELESİ FANTEZİ DEĞİL!”

"Yeni anayasa meselesi bir fantezi değil laf olsun diye ortaya atılmış mesele değil" diyen Kurtulmuş, yeni anayasa tartışması konusunda, "Evet önemli değişiklikler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildi. Vesayetin geriletmeye çalışıldığı adımlar atıldı. Ama mevcut Anayasa içinde halen 1961 ve 82 Anayasası'nın ruhu dolaşmaktadır. Artık tam manasıyla sivil, demokrat, ileri kapsayıcı katılımcı bir anayasanın vakti gelmiştir. Anayasa tek başına AK Parti'nin yapacağı bir şey değil. Sayımız yetse bile tek başına yapılacak bir husus değil. Mümkün olduğunca geniş bir konsensüs ile yapmak istiyoruz. MHP'den verilen destek gibi diğer partilerden de sürece destek olunmasını bekliyoruz. Bu Anayasa Türkiye siyaseti içinde bir sınavdır aynı zamanda." ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP’DEKİ O FOTOĞRAF HAKKINDA AÇIKLAMA

AK Parti’nin 7. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Gaziantep'te giden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ı ziyareti sırasında çekilen fotoğrafa ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep'teki 10-15 dakikalık ziyaretten nasıl böyle bir sonuç çıkardılar? Benim bir siyasi, bir de öğretim üyesi kimliğim var. Çok sayıda öğrencim vardır. Rektöre ziyaretim de siyasi bir ziyaret değildir. Bir kelime siyasetten bahsedilmemiştir. Doktora öğrencilerimden biridir. Arif de hocasını makamında karşılayan bir öğrenci olarak hislendi. Bu hoca-talebe ilişkisi içinde bir ziyarettir. Her şeyi politika malzemesi olarak görmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalır. Orada bir hoca olarak bulundum. Bir öğrencinin öyle bir makamda bulunmasından dolayı o odaya gittim. Sayın Rektör de hocasını karşılamanın verdiği sevinçle bize yerini gösterdi."

Editör: TE Bilisim