Kısa süre önce başlayan Merkür retrosu Merkür’ün geri hareketi nedeniyle karakter üzerinde yoğun bir etkisi oluyor. Karar mekanizmasını değişikler yaşanacağı söyleyen uzmanlar ayrıca pek çok kişinin hayatındaki dengelerinin değişeceğini belirtti. Peki, Merkür retrosu ne zaman bitiyor? Merkür retrosu nedir, etkileri neler? İşte detaylar…

MERKÜR RETROSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Uzmanlar bu yıl 3 kere yaşanacağını belirttikleri Merkür retrosunda ilk gerileme yaşandığını belirtti. İkinci gerileme 30 Mayısıs 22 Haziran tarihinde İkizler burcunda ve son olanı da 27 Eylül 8 Ekim tarihlerinde Terazi burcunda görülecektir. Merkür retrosu bitmesi ise 31 Ocak 21 Şubat tarihinde Kova burcunda son bulacaktır.

MERKÜR RETROSU NEDİR, ETKİLERİ NELER?

Merkür Retro'su yani gerileme anlamına gelen olayların bütününe denmektedir. Bir gezegenin geri harekette olması demek, aslında yörüngesinde yavaşlaması ve dünyadan bakıldığında da geri gidiyor gibi olmasından kaynaklanır. Bir gezegen gerilediği zaman astrolojik olarak dinlenme, yerinde sayma durumundadır. İletişim, düşünce, haberleşme, yazma, teknoloji, seyahatler, ticaret, reklam, kitap, senaryo ve yazılı kaynakları da yönetir. Merkür Retro'su İletişim gezeni varsayıldığı için, gündelik yaşantımızı bütünüyle etkileyebilir.

Tesadüfi ya da kadersel karşılaşmalar yaşanabilir, eski yarım kalan konularla ilgili hesaplaşmalar yaşanabilir. Ay Terazi burcundayken pembe ve yeşil renkleri enerjimizi arttırabilir. Bu hafta sonu ise Ay Akrep burcunda olacak ve aklımızdaki konuya yoğunlaşacağız. Çok hırslı ve tutkulu olabilir, hedefe kilitlenebiliriz. Eski duygusal konular ve eski anılar aklımıza gelebilir, eskiye özlem duyabiliriz.

Editör: TE Bilisim