PTT’nin açık olduğu günler iki ayrı kategoride incelenebilir. Birincisi genel PTT ofisleridir. PTT çalışma günleri genel ofisler için hafta başı olan Pazartesiden itibaren hafta içinin son günü olan Cuma gününe kadar belirlenmiştir. Bunun yanı sıra ikinci kategoride yer alan PTT ofisleri ise, Merkez PTT ofisleridir. Merkez PTT ofisleri hafta içi pazartesiden itibaren hafta sonu Cumartesi gününe kadar çalışma yürütür.

PTT Çalışma Saatleri Nelerdir?

Postanenin çalışma saatleri vatandaş için büyük önem arz ediyor.  PTT şubeleri hafta içi 8.30’da açılıyor ve öğlen 12.30’da öğle molası veriyor. Bir saatlik mola sonunda saat13.30’da tekrar hizmete açılıyor ve akşam 17.30’da kapanıyor. Hafta içi mesai saatleri bu şekilde olan PTT ofislerinin aksine Merkez PTT ofisleri ise ek olarak Cumartesi günleri de öğlene kadar hizmet veriyor.

Her ne kadar saatler belirlenmiş olsa da PTT şubelerinin hizmet verme saatleri bazı İl ve ilçelere göre değişkenlik gösterebiliyor. Hatta bazı bölgelerde PTT ofislerini resmi tatil zamanlarında bile açık görmek mümkün.

Pandemi Döneminde PTT Çalışma Saatleri Nelerdir?

Pandemide PTT çalışma süresi yer yer değişiklik gösterebiliyor. BU yüzden işlem sağlayacağınız PTT şubesini oraya gitmeden önce aramanız önerilir. Genel olarak çalışma saatleri yine hafta içi sabah 8.30 ila öğlen 12.30 arasında, öğleden sonra ise 13.30 ila 17.30 arasındadır. Yine de bazı bölgeler pandemi dolayısıyla daha erken mesai sonlandırabiliyor. Arama yapmak istemiyor iseniz internet üzerinden size en yakın aktif PTT şubesini bulabilirsiniz.

PTT Hangi Alanlarda Hizmet Vermektedir?

PTT’nin hizmet verdiği alanlar birçok kategoride hizmet vermektedir. Bu alanlar şunlardır:

·         Posta hizmetleri (posta dağıtımı)

·         Tebligat dağıtımı

·         Telgraf

·         Kayıtlı elektronik posta hizmeti

·         Posta ile ilgili diğer işlemler

·         Ulusal Elektronik Tebligat Sisteminde

·         Pul ve Filateli temini

·         Havale işlemleri

·         PTT Kart temini

·         PTT Matik

·         Bankacılık ile ilgili işlemler

·         Çeşitli tahsilat işlemleri

·         Ödeme işlemleri

·         HGS alımı

·         Sigortacılık ile ilgili işlemler

·         Ve daha birçok ticari işlemler

PTT çalışma günlerinde yukarıda maddeler halinde belirtilmiş alanlarda hizmet vermektedir. Türkiye’nin hemen her yerinde PTT şubelerine kolaylıkla erişebilirsiniz.

PTT Hafta Sonu Dağıtıma Çıkıyor Mu?

PTT hafta sonunda posta dağıtımı yapamıyor. Çalışma saatleri gereği PTT şubeleri hafta sonları kapalı olduğu için Dağıtıma çıkamıyor. Ayrıca PTT şubeleri özel gün ve resmi tatil dönemlerde de faaliyette olmuyor. Vatandaşların işlemlerini özel gün ve resmi tatil dönemlerinden önce gerçekleştirmesi gerekiyor.

PTT özel gün ve resmi tatillerin yanı sıra dini bayram tatillerinde de faaliyet göstermiyor. Bunlara örnek olarak, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı verilebilir.

1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos vb. resmi tatillerde, faaliyet göstermeği özel günlere örnek olarak verilebilir.

PTT Müşteri Hizmetlerine Nasıl Ulaşılır?

PTT çağrı merkezi hemen her alanda müşteriye yardım edebilmek amacıyla oluşturulmuştur. Köklü bir yapı olan PTT hizmetleri müşteri hizmetlerine 444 17 88 numarasından ulaşılabilir.

PTT Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

PTT Kargo takibi, müşteri kargoyu bırakırken verilen kargo takip numarası ile yapılabilir. Müşteri kargo takip numarasını PTT’nin internet adresi üzerinden,  PTT kargo sorgulama bölümünden, kargo takip no kısmına yazarak kargonun ne durumda olduğunu, nerede olduğunu ve tahmini varış süresini öğrenebilir.

Ayrıca kargo takip numarası sayesinde kargonuz bulunduğunuz şehirdeki şubeye geldiğinde haberdar olabilirsiniz. Bu sayede PTT çalışma günleri içerisinde kargonuzun size gelmesini beklemeden bizzat gidip size en yakın şubeden alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim