AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. MYK'nın ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Türkiye terörle en ilkeli mücadele eden ülkedir. 

"REKTÖRE YÖNELİK TEHDİTLER DEMOKRATİK DEĞİL"

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili bazı ülkelerin açıklamalarını takip ediyoruz. Kendi ülkelerindeki olaylarla ilgili açıklama yapamazken, Türkiye'deki olaylara kaba saba değiniyorlar. İnsan Hakları'yla bu ülkelerin bize akıl verebileceğini düşünmüyoruz. Bu açıklamaları kabul etmiyoruz. Anayasa hakkıyla atanmış bir rektörün kabul edilmemesi eylemleri, üniversitede oda basmaya kadar varınca güvenlik güçleri müdahale etmiştir. Demokratik protesto hakkı aşıldı.

Öğrencilerin arasına grupların sızması durumunda herkesin sağ duyulu olması gerekiyor. Hesap sorma ve rektörü dışarı çıkarmama tehditleri, demokratik bir hak değildir. 

DİJİTAL FAŞİZM

Sosyal medyadaki sansürler ise dünya gündeminin Türkiye'ye de taşınmasına sebep oldu. Sosyal medya şirketleri, keyfi sansürlerle mahkeme kararı almadan paylaşımları engelliyor. 

PKK hesaplarına mavi tik veren KKTC yöneticilerine neden mavi tik veriyor. Bu kararları hangi mahkeme kararını göre veriyorsunuz? Sosyal medya ulusal iradelerle, milli egemenlikle, hukukla kavga eden mekanizmaya dönüşmeye başlıyor. Bu dijital faşizm ve diktatörlük getirir.

"NATO YANIMIZDA OLMALI"

Macron'un yaptığı açıklamalarda Karabağ ve Suriye'de NATO'ya karşı olduğumuz açıklamaları kabul edilemez. Biz terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. NATO'nun bu bölgelerde yanımızda olmasını isteriz. 

Macron Türk askeri Libya'da olmamalı diyor. Biz BM'nin desteklediği meşru hükümetin davetiyle oradayız. Barışın desteklenmesi için Türkiye Libya'dadır. Suriye ve Libya'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Suriye'deki kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

"EŞİT PAYLAŞIMI REDDEDİYORLAR"

İstikşafi görüşmelerin olumlu devam etmesi için dikkat ediyoruz. Masadayız. Bu görüşmelerin genetiğini değiştirmeye çalıştılar. Herkesin bu gündeme katkı sağlaması gerekir. Müttefiklerimiz bu pozitif gündeme katkı yapılmasından memnun. Ama Yunanistan bu pozitif gündeme katkı yapmıyor. Kıbrıs'ta Türkiye'de barış gücüdür. Türk askerinin varlığı kalıcıdır. İşgal gücü olarak nitelendirilemez. Eşit iki egemen ülke kavramına karşı çıkan Rum Kesimi'dir. Doğu Akdeniz'deki gelirlerin paylaştırılmasını reddediyorlar. 

Garantörlüğün modası geçmiş değildir. Modası geçen her şeyi almaya çalışan Yunan ve Rum Kesimi'nin politikalarıdır. Modası geçmiş olan bu mantıkla müzakere yapılmasıdır. Maksatları KKTC'yi gasbetmektir.

Editör: TE Bilisim