Uzaktan eğitim ne zaman başlayacak, tarih belli oldu mu? 15 tatil bu hafta bitiyor mu? gibi sorular sıkça araştırılıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok büyük şehirlerde yaşayan milyonlarca öğrenci ve veli uzaktan eğitim sürecinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Ülkemizde de görülen yeni mutasyonlu koronavirüs nedeniyle yüz yüze eğitime bir süre rafa kaldırılmış oldu. Peki, Uzaktan eğitim ne zaman başlayacak, tarih belli oldu mu? 15 tatil bu hafta bitiyor mu?

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK, TARİH BELLİ OLDU MU? 15 TATİL BU HAFTA BİTİYOR MU?

Salgın sebebiyle yarıyıl tatili ile ikinci ara tatil birleştirildi. Öğrenciler için 25 Ocak Pazartesi günü başlayan üç haftalık tatil 15 Ocak Pazartesi günü tamamlanacak. Milyonlarca öğrenci 15 Şubat’ta uzaktan eğitimle ders başı yapacak. Köy okullarında ise 15 Şubat’ta tam zamanlı eğitim başlanacak.

EBA TV yayın akışı ve canlı derslerinizin olup olmadığını EBA web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Okul yöneticileri ve öğretmenler, ara tatil süresince yeni dönemdeki uzaktan eğitim süreçlerini öğrencileriyle işledikleri ders konularına ve müfredat programına göre yapılandırdı. Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler  haftalık ders programlarını öğrenciler ve velilerle paylaşacak.

SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİNDE DERS YOK

Öğrencilerin sokağa çıkma yasağının olmadığı 13.00 ile 16.00 Aralığı ve Cuma namazı saatine denk gelen zaman aralığının dikkate alınabilmesine olanak sağlama amacıyla günlük ve haftalık ders saatlerinden daha fazla ders saati sağlandı. Öğretmenler ilgi yazıda belirtilen çizelgeleri esas alarak ders atamalarını belirtilen saat aralıklarından istedikleri saatlere yapabilecek.

Bu gelişmenin ardından uzaktan eğimin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, Canlı dersler ne zaman başlıyor, tarih belli oldu mu? 15 tatil ne zaman bitecek? İşte detaylar haberimizde yer alıyor…

Editör: TE Bilisim