Pastane usulü açma ve poğaçaları severek tüketenlerdeniz evde kendi ellerinizle yumuşacık ve pastane poğaçalarını imrendirecek lezzette nefis poğaçalar ve açmalar hazırlamak için tarifimizden yararlanabilirsiniz. Çay saatlerinizde ve kahvaltı sofralarınızda yemeye doyamayacağınız harika açma ve poğaçalar için kolları sıvayıp malzeme listemize göz atmakla işe koyulabilirsiniz. İşte, tel tel, püfür püfür kabaran pufuduk Açma Poğaça Tarifi! Pastane Usulü Açma Poğaça Yapımı ve Malzeme Listesi yazınınd evamında.

Açma Poğaça Tarifi için gerekli malzeme listesi

2 su bardağı ılık süt

3 tatlı kaşığı yaş maya

5 çay kaşığı tuz

Yarım su bardağı zeytinyağı

7 çay kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un

1 yumurta beyazı

Üzeri için

1 adet yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı susam

Pastane Usulü Açma Poğaça Tarifi Yapılışı

Tel tel pufuduk pastane usulü açma poğaça tarifini hazırlarken öncelikle yoğurma kasenize ılık sütü alın ve mayayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ardından şekeri de ekleyip biraz daha karıştırmaya devam edin. Biraz beklettikten sonra yağı, tuzu ve azar azar unu ekleyerek hafif yapışkan bir hamur elde edin. Hamur güzelce toparlandıktan sonra üzerini örterek 20 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Dinlendirdiğiniz hamuru elinizle dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırıp yuvarlayın. Yakşalık 20 adet elde edebilirsiniz.

Tekrar üstünü örterek 5 dakika daha oda sıcaklığında bekletin. Hazır olan hamuru tezgahın üzerinde yuvarlayarak ince şeritler haline getirin. Daha sonra iki şeridi üst üste gelecek şekilde birbirine sarın. Son olarak uçlarını birleştirin. Tüm hamuru aynı şekilde şekillendirdikten sonra fırın tepsisine alın. (Ortalama 1 tepsi ve 10 adet büyük parçalar halinde açma çıkıyor.

Yumurtayla yoğurdu çırparak açmaların üzerine sürün. Susam da serptikten sonra 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından aldıktan sonra üzerini nemli bir bezle örterek yumuşamasını bekleyin. İçiniz çekecek kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim