2021 ABD teşvik paketi ne zaman açıklanacak? ABD teşvik paketi açıklandı mı? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. ABD teşvik paketi ile 2 bin dolarlık destek verileceğini duyuran ABD Başkanı Joe Biden'ın paket hakkında detayları açıklamasıyla vatandaşları heyecanlandırdı. Peki, 2021 ABD teşvik paketinin detayları ne zaman açıklanacak? ABD teşvik paketi açıklandı mı?

Açıklanan yeni paketin uzun zamandır baskılanan altın fiyatlarını hareketlendireceği düşünülüyor. Teşvik paketinin dün gece açıklanmasıyla birlikte sabah saatlerinde altın fiyatlarında hareketlenme yaşandı. Ailelere ve topluluklara doğrudan yardım sağlamak için aşılama ve ABD teşvik paketi 14 Ocak 2021 Perşembe gecesi duyuruldu.

ABD TEŞVİK PAKETİ NEDİR?

Biden 1,9 trilyon dolarlık ekonomik ve sağlık yardımı paketini açıkladı. Öneri, ülkenin acil ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Bunu daha büyük bir kurtarma paketi takip edecek. Amerikan ailelerine, şirketlerine ve topluluklarına doğrudan yardım sağlayan hükümler ve pandemi olarak koronavirüs testi ve aşı üretimi ve dağıtımına odaklanan geniş kapsamlı paketten oluşuyor. Paketin adı "Amerikan Kurtarma Planı". Biden, bunu, ülkenin acil ekonomik ve sağlık bakımı ihtiyaçlarını karşılamak için bir acil durum önlemleri paketi olarak nitelendirdi.

ALTIN FİYATLARINA ETKİSİ NE OLUR?

ABD'nin 2 trilyon doları bulması beklenen teşvik paketini açıklamasıyla birlikte enflasyonda bir artış yaşanması beklenirken, bu durumun ons altının artışa geçmesine imkan tanıyacağı düşünülüyor.

ABD teşvik paketi beklentilere göre 14 Ocak Perşembe yani bugün açıklanacak. Biden geçen cuma günü yaptığı açıklamada da, birkaç trilyon doları bulması beklenen yeni destek paketinin, işsizlik sigortası ödemelerinin genişletilmesini ve kent ve eyalet yönetimlerine de milyarlarca dolarlık yardım verilmesini içerdiğini duyurdu. Öte yandan paket Amerikalılara doğrudan 2 bin dolarlık yardımı da kapsayacak.

Editör: TE Bilisim