Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde hain terör örgütü PKK'nın 13 vatandaşımızı şehit ettiği haberi tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

Bugün Malatya Valisi Aydun Barış da, kameraların karşısına geçerek şehit edilen vatandaşlarımızın isimlerini kamuoyuyla paylaştı.

ŞEHİTLERE RAĞMEN PKK'YI SAVUNDU

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada terör örgütünden yalnızca “PKK” diye bahseden HDP, öldürülen vatandaşlarımıza da şehit diyemedi.

HDP şehitlere rağmen daha da ileri giderek eli kanlı örgüt PKK’yı masum gösterme çabasına girdi. “Daha önce de PKK tarafından asker, polis ve devlet görevlileri alıkonmuş, ancak alıkonanların canlarına bir zarar gelmemesi ve en kısa zamanda serbest bırakılmaları için başlatılan diplomatik çabalar her zaman olumlu sonuç vermişti.” ifadeleriyle HDP, terör örgütü PKK’yı savunmayı seçti.

DEVLETİ ELEŞTİRDİLER

HDP, bölücü terör örgütünü masumlaştırılmaya çalıştığı açıklamada, PKK'yı kınamak yerine devleti eleştirmeye devam etti.

Halkların Demokratik Partisi olarak, bu sınır ötesi operasyon sonucunda, uzun süredir PKK’nin elinde tutulan ve kendilerini silahlı bir saldırıdan koruma imkanından mahrum olan 13 kişi ve hayatını kaybeden herkes için derin üzüntülerimizi, kayıpların ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

Editör: TE Bilisim