E- devlet sistemi üzerinden SSK sorgulama işleminin yapılması mümkündür. E-devlet sistemine şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak e-devlet SSK sorgulama işlemi online bir şekilde gerçekleşir. Bununla birlikte sistem üzerinden SGK prim zamanı ve emeklilik ile ilgili bütün detaylara ulaşmak mümkündür.

E-Devlet SSK Sorgulamada Hangi Bilgiler İstenir?

E-devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak PTT şubesine giderek şifre alınması gerekir. Şifre ile birlikte T.C. kimlik numarası ile kimlik doğrulama işlemini yapıp sayfaya erişim sağlanmalıdır. Erişim sağlandıktan sonra sayfanın sol en üst tarafında yer alan “E-Hizmetler” sekmesine tıklanmalıdır. Ardından “Sosyal Güvenlik Kurumu” sekmesine gidilmelidir. En son olarak “4A Hizmet Bilgisi” sekmesi üzerinden dilediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

E-Devlet SSK Sorgulama İle Hangi Hizmetler Alınır?

E-devlet üzerinde e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapıldıktan sonra aşağıda verilen hizmetler hakkında online şekilde bilgiler elde edebilirsiniz:

  • SSK Almanya- Bulgaristan Emekli Ödeme Bilgisi,
  • Banka ve Adres Bilgilerinde Yapılan Değişiklikler,
  • SSK Alınacak Emekli Maaşı İle İlgili Detaylar,
  • SSK Emekli Maaşında Yapılan Kesintiler,
  • SSK Emekli Ödemesi İle İlgili Ayrıntılar,
  • SSK Hizmet Bilgileri,

SSK Emekli Maaş İle İlgili Belge Doğrulama işlemlerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden SSK Borçlarla İlgili İşlemler Yapılabilir Mi?

E-devlet üzerinden SSK borçları ile ilgili işlemlerin yapılması mümkündür. Bunun için SGK ödeme sisteminin aktif bir şekilde kullanılması talep edilir. İlk olarak SGK web tahsilat servisi sistemi ile SGK borç sorgulama işleminin yapılması tavsiye edilir. SGK borcunuzun ne kadar olduğunu detaylı bir şekilde sorguladıktan sonra yine aynı sayfa üzerinde yer alan SGK borç ödeme işleminin tek tek uygulanması gerekir. Online olarak SGK borç ödemesinin yapılması için kredi kartının kullanılması gerekir. Kredi kartı ile yapılan SGK ödemeleri geçerli olacaktır.

E-Devlet Üzerinden Tüm SGK İşlemleri Nasıl Yapılır?

Aşağıda e-devlet sistemi üzerinden SGK işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili detaylar yer alır:

  • SGK hizmet dökümü ile ilgili detaylara ulaşmak isteyenler, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun binasına giderek yetkili kişilerden detaylı bilgiler elde edebilir.
  • Bununla birlikte e-devlet sistemi üzerinden de SGK işlemleri online şekilde yapılabilir. Bunun için ilk olarak PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında şifre alınması gerekir. E-devlet şifresini aldıktan sonra “www.turkiye.gov.tr” adresine giriş yapılmalıdır. Ekrana e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası yazıldıktan sonra açılan sayfanın sağ üst köşesinde arama çubuğu yer alır. Buraya “SGK” yazmanız gerekir. İstenilen aramayı yaptıktan sonra ekrana “4A Hizmet Dökümü” sekmesi üzerinden SGK hizmet dökümüne hızlı bir şekilde erişmiş olacaksınız.
  • SGK hizmet dökümünü barkodlu bir şekilde almanız da mümkündür. Bunun için öncelikle 4A hizmet dökümü sayfasına erişim sağladıktan sonra sol üst kısımdaki “Barkodlu Belge Oluştur” kısmına gidin. Ardından barkodlu SGK hizmet dökümüne kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Buradan sayfanın çıktısını da alabilme şansınız vardır.

SGK hizmet dökümü sayfası üzerinden aşağıda verilen bilgilere de ulaşmak mümkündür:

  • Sigortalı bir işe başlama tarihiniz ve çıkış tarihiniz,
  • Bir işyerinde sigortalı olarak ne kadar sürede çalıştığınız,
  • İşyeri tarafından size ne zaman ve ne kadar primlerin ödendiği,
  • Aktif olarak çalıştığınız kurum ve kuruluş hakkında bilgiler,
  • Sigorta priminizin çalıştığınız kurum ya da kuruluş tarafından hangi günde ödendiği ile ilgili bütün detaylara ulaşmak mümkündür.

Yukarıda verilen bilgilere ulaşmak isteyenler e-devlet sistemine giriş yapmak için kesinlikle en yakın PTT şubelerinden 2 TL ödeme yaparak şifre almalıdır.

Editör: TE Bilisim