Türk mutfağının en sevilen meşhur lezzetlerinden Tavuklu mantarlı sote Tarifi , pratik yemek tarifleri denemek isteyen okurlarımız için ana yemek tarifleri arasında on numara bir seçim. Bugün de her yaşta beğeniyle tüketilen Tavuklu mantarlı sote yapılışına ve oldukça sade malzeme listesine yazımızda yer veriyoruz. Sofralarınızda zevkle sunabileceğiniz bu özel lezzetle Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem derdine son! İşte günün yemek önerisi; Tavuklu mantar sote tarifi (16 Şubat 2021 Salı)… Detaylar yazımızın devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; İşte Tavuklu mantar sote Tarifi, malzemeleri;

 1 adet orta boy soğan
1 adet charleston biber
1 adet sivri biber
1 adet tavuk göğsü
Yarım kg mantar
1 adet küp küp doğranmış domates
Bir miktar zeytinyağı
Ev yapımı domates ve biber salçası

Tavuklu mantar sote Nasıl Yapılır?

Tavuklu mantarlı sote hazırlarken, yemeklik olarak doğranmış orta boy soğanı soteyi yapacağınız derin tavaya alın ve yağla birlikte hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.

Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış olan tavukgöğsünü ekleyin. Tavuk renk değiştirdikten sonra biberlerinizi ve mantarlarınızı da ilave edin.
Biberler ve mantarlar öldükten sonra salçanızı atın ve iyice kavurun.

Tüm malzemeler özdeşleştikten sonra domatesi ve baharatları da ekleyin. Son olarak çiğ kalma olasılığına karşılık yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Bu su tüm malzemelerin lezzetlerinin birbirine geçmesine yardımcı olacak.

Ardından tavanın kapağını kapatın ve suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim