ABD öncülüğünde DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon güçleri, Irak'ın Erbil kentindeki havalimanına saldırıda 1 sivil müteahhidin öldüğünü, 5 sözleşmeli personel ile 1 ABD'li askerin de yaralandığını açıkladı.

SALDIRIYLA İLGİLİ İNCELEME TALİMATI

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin, Erbil Havalimanı'na düzenlenen saldırıyla ilgili inceleme başlatılması talimatını verdiği bildirildi.

Irak Güvenlik Medya Ağı'ndan (hükümete bağlı) yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazımi, füze saldırısıyla ilgili inceleme komisyonunun kurulması talimatını verdi.

KOALİSYON GÜÇLERİ: 1 SİVİL ÖLÜ, 1'İ ABD ASKERİ 6 YARALI

ABD öncülüğünde DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon güçleri, Erbil'deki havalimanına saldırıda 1 sivil müteahhidin öldüğünü, 5 sözleşmeli personel ile 1 ABD'li askerin de yaralandığını açıkladı.

IKBY, ERBİL'E DÜZENLENEN FÜZE SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINADI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil kentine düzenlenen füze saldırılarını " terör saldırısı" olarak niteleyerek şiddetle kınadı.

Barzani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Erbil'de gerçekleşen füze saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, halkı sakin kalmaya çağırdı.

Güvenlik güçlerine tam bir soruşturma başlatma talimatı verdiğini belirten Barzani, "(Irak Başbakanı) Mustafa el-Kazımi ile iş birliği ve bu terör saldırısının arkasındaki suçluları tespit etmenin yolları hakkında konuştum." ifadesine yer verdi.

Editör: TE Bilisim