Koronavirüsle mücadele kapsamın ülke genelinde iki yaş grubuna giren vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Bu kapsamda 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkma yasağı uygulanmakla birlikte vatandaşlar yasakların ne zaman kalkacağını merak edip araştırıyor. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni kararla birlikte ülke genelinde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Vaka sayılarının azalması ve koronavirüs aşısının uygulanmasıyla yasakların ne zaman kalkacağı vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte tüm detaylar haberimizde…

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, ‘Vakanın seyri bunu belirleyecek. Ama marttan itibaren de iller bazında vaka sayısına göre birtakım kısıtlamaları kaldırmak, gevşetmek veya artırmak gerekebilir. Bunu Bilim Kurulu çalışıyor ve onu da önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde açıklamış oluruz. Bölgesel veya il bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir.’ dedi.

Örgün eğitim kurumu öğrenci, öğretmen ve çalışanları, sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutuldu.

TOPLU TAŞIMA İÇİN MUAFİYET AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği'nin kararı ile 15 Ocak'tan itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşların toplu taşıma kullanımına kısıtlama getirilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Valilik arasında yapılan görüşmeler sonucu eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanlara kısıtlama muafiyeti getirildi. Kısıtlamadan muaf tutulacaklar belge şartıyla araçlarıyla ya da toplu taşımayla okullara gidebilecekler.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği ek genelgeye göre, örgün eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındakiler, şehir içi toplu ulaşım araçlarını da kullanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanları, durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma ya da ders programını içeren belgeyi ibraz etmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Ayrıca bu kapsamdaki eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındakiler, şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş gibi) kullanma kısıtlamasından da muaf olacak.

Editör: TE Bilisim