HDP Eş elebaşı Pervin Buldan, yazılı açıklamasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bugün TBMM Genel Kurulu'nda  Gara ile ilgili konuşmasındaki kendisine yönelik sözlerini hatırlattı.

KAÇIRILAN ASKERLE İLGİLİ İDDİAYI REDDETTİ

Pervin Buldan, "Bugün Meclis Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı, ismimi kullanarak, alıkonulan bir askerle ilgili, bir AKP milletvekiline 'Biraz misafir edecekler. Bırakacaklar.' dediğimi iddia etmiştir. Bu iddia kesinlikle gerçek dışıdır." değerlendirmesini yaptı.

ASKERİN DURUMU HAKKINDA TERÖRİSTLERDEN BİLGİ ALDI

AK Parti Milletvekili Öznur Çalık'ın, Grup Başkanvekili olduğu dönemde kendisini aradığını ve alıkonulan bir askerin annesinin kanser hastası olduğunu ve oğlundan haber almak istediğini söylediğini ifade eden Buldan, şunları kaydetti:

"Müzakere ve çözüm sürecinin devam ettiği bir dönemdi. Konuyla ilgili olarak eğer bir bilgiye ulaşılabilirse mutlaka paylaşacağımı kendisine ifade ettim. Alıkonulan askerin sadece sağlığının iyi olduğu yönünde bir bilgiye ulaşıldı ve Çalık'a 'Sağlığı iyiymiş. Umarım en kısa zamanda bırakılır. Biz elimizden geleni yapıyoruz.' şeklinde bir paylaşımda bulundum. Aramızda geçen diyalog bundan ibarettir. Bunun dışındaki iddialar asla doğru değildir."

Editör: TE Bilisim