Amerika Birleşik Devletleri`nin batısındaki Oregon eyaletinden güneydoğusundaki Teksas`a kadar sert kış şartları hayatı durma noktasına getirdi.

Ölümcül kış fırtınası, benzeri görülmemiş kar yağışı ve Teksas`ın çoğu yerini felç eden rekor seviyede düşük sıcaklıklara yol açtı.

Acil durum ilanları peş peşe geldi. Trafik kazaları, ısınmak için çabalanırken yaşanan karbondioksit zehirlenmeleri ve evsizlerin sokakta donması gibi sebeplerle can kayıpları var.

Teksas Valisi Greg Abbott, zorunlu olmadıkça kimsenin trafiğe çıkmaması gerektiği uyarısını vurgulayarak, içinde bulunulan durumun muhtemelen Teksas tarihinde görülmemiş bir kış olduğunu söyledi.

Evsizler ve diğer ihtiyaç sahiplerine barınma ve gıda yardımı yapılmaya uğraşılırken, koronavirüs salgınıyla mücadele için yürütülen aşı çalışmaları da etkilendi.

Eyaletin su ve elektrik şebekesinde de kaos çıktı. Sular kesildi ve buz tuttu. Dondurucu koşullar nedeniyle birçok kömür ve gazla çalışan elektrik santrali devre dışı kaldı, rüzgar türbinleri kapandı. Amerikalılar çareyi tüp kullanmakta buldu. Yüzlerce kişi tüp almak için kuyruğa girdi.

Editör: TE Bilisim