Palyatif Bakım Servisine hangi hastalar alınır? Mucize Doktor dizisinde Ali Vefa'nın Vuslat Hanım tarafından Palyatif bakım servisine alınması istendi. Palyatif Bakım Servisi nedir, ne demek? Palyatif Bakım Servisi hangi hastaların tedavisi için kullanılıyor. Mucize Doktor dizisinde Vuslat Hanım'ın Ali Vefa'yı Palyatif Bakım Servisine alınmasını istemesinin ardından konunun detayları merak edildi. Peki, Palyatif Bakım Servisi ne demek? Palyatif Bakım Servisine hangi hastalar alınır? Ayrıntılar içerikte.

Palyatif Bakım Servisi ne demek? Palyatif Bakım Servisine hangi hastalar alınır?

Palyatif bakım; ileri derecede ağrı ve sıkıntıların azaltılmasına yönelik tedavi uygulayan bakım anlamındadır. Hastaların, hastalığın ilerlemesi ile kısıtlanabilen fiziksel, emosyonel, manevi, mesleki ve sosyal potansiyellerin en üst düzeye çıkmasını sağlama çabaları, yani rehabilitasyon olarak özetlenebilir.

Palyatif bakım kısaca, hastaların acı çekmesinin önlenmesi ve yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik bir bakım yöntemidir. Palyatif bakım kanser hastalığının ve tedavisinin ortaya çıkardığı semptomları azaltmak ve ortadan kaldırmak için de sunulan bir hizmettir. Aynı zamanda 'destekleyici bakım' olarak da netelendirilebilir.

Palyatif bakımı, doktorlar (palyatif bakım uzmanları, medikal onkologlar, algologlar), hemşireler (palyatif bakım uzman hemşireler, klinik hemşireler), psikiyatristler ve psikologlar, Sosyal hizmet uzmanları ve Aile üyeleri hastanın gereksinimlerine göre;  Rehabilitasyon ekibi (fizik tedavi uzmanları), cerrahlar, Anestezi uzmanları uygulayabilmektedir.

Editör: TE Bilisim