TV8'de yayınlanan Kırmızı Oda dizisinin gündem olan hikayelerinden biri de Delikanlı Sadi'nin hastalığı ve gerçek hikayesi oldu. Erkan petekkaya'nın canlandırdığı Kırmızı Oda Sadi'nin küçüklüğü acı ve ıstırap içinde geçerken, anlattığı hayat hikayesi Doktor Hanım'a ve izleyicilere duygusal anlar yaşatıyor. Panik Atak hastalığıyla Doktor Manolya Hanım'a başvuran Delikanlı Sadi hakkında bilgi edinmek için, 'Kırmızı Oda Delikanlı Sadi'nin gerçek hikayesi ne? Kırmızı Oda Sadi kim?' konulu haberimizin içeriğini inceleyebilirsiniz...

Kırmızı Oda Delikanlı Sadi'nin gerçek hikayesi ne? Kırmızı Oda Sadi kim?

Kırmızı Oda Sadi karakteriyle bir anda dikkatleri çeken Erkan Petekkaya'nın canlandırdığı karakterin gerçek kahramanının adı, Gülseren Budayıcıoğlu'nun 'Madalyonun İçi' adlı kitabında 'Yaşar' olarak zikrediliyor.

Madalyonun İçi adlı kitapta, üç bölüme yayılan konunun büyük bir bölümünü panik atak ve tedavi şekilleri oluşturuyor.

Diziden farklı olarak Delikanlı Sadi, seanslara abisiyle geliyor. Abisiyle arasında güçlü bir bağ bulunan Sadi’yi Gülseren Budayıcıoğlu orta yaşlı, iyi giyinimli ve kibar bir beyefendi olarak tanımlıyor.

Kliniğe geldikleri sırada seansta iken Sadi’nin konuşamaması üzerine abisi, aile yapısını ve düzenini Doktor Hanım'a anlatmaya başlıyor.

Sadi çocukluğunun bir kısmını sokaklarda geçirdiğinden bahsediyor.

Ata yadigari mesleklerinde, işlerinde başında Sadi’nin yer aldığını, 4 kardeş ve geleneklerine bağlı olduklarını söyler. Daha sonrasında ise seanstan iki sene önce Sadi Bey’in yaşadığı bir olaydan bahsediyor.

İki yıl önce grip olduğunu belirten Sadi Bey, 2 hafta boyunca iğne tedavisi gördüğünü ifade ediyor. Her gün iğne olmak için en yakın hastaneye giderek düzenli bir şekilde iğne oluyor ancak sekizinci iğne sırasında içinin bir tuhaf olduğunu doktor hanıma anlatıyor.

Kalbi sıkışan ve başı dönen Sadi devamında ise nefes darlığı ile soğuk soğuk terleme ifadelerini kullanır. Hayatında bu hislerin sürekli olarak yaşandığını belirtir. Sadi Bey’in hastalığı kitapta panik atakla birlikte beklenti anksiyetesi olarak isimlendiriliyor. Bu tanım için bir şeyi beklerken duyulan rahatsızlık ifadesi kullanılıyor. İlaç tedavisine başlayan Sadi Bey kısa süre içinde kendisini daha iyi hissetmeye başlıyor.

Kırmızı Oda Sadi'nin küçüklüğü acılarla dolu

Kırmızı Oda dizisinde Sadi karakteriyle izleyici karşısına çıkan hikayenin gerçek kahramanı Yaşar'ın küçüklüğü acılarla doludur. Annesi, babası tarafından bıçaklanarak katledilen Sadi, çocukluğunu sokaklarda sefil ve kimsesiz geçirmiştir. 

Editör: TE Bilisim