Fırat Çakıroğlu kimdir, kaç yaşındaydı? Fırat Çakıroğlu nasıl öldü? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ege Üniversitesi öğrencisi olan Fırat Çakıroğlu ölüm yıl dönümü nedeniyle sevenleri tarafından unutulmadı. Sosyal medyada gündem olan Fırat Çakıroğlu kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olunca sizler için detayları haberimizde derledik. Peki, Fırat Çakıroğlu kimdir, kaç yaşındaydı? Fırat Çakıroğlu nasıl öldü? İşte detaylar…

FIRAT ÇAKIROĞLU NASIL ÖLDÜ?

Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Semo, "kasten öldürmek" ve "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmıştı.

FIRAT ÇAKIROĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDAYDI?

1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu'nun tek evladıydı. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.

Editör: TE Bilisim