Hmur işleri denilince hem pratik hem de lezzetiyle revaçta olan pişi tarifi bugünkü pratik lezzetler köşemizde yer alıyor. Hem kısa sürede hazırlansın hem de lezzetine doyum olmasın diyorsanız on numara tarifimizi denemeye hazır olun! İşte kahvaltı sofraları ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Mayasız Pişi Tarifi! 15 dakikada pufuduk Mayasız Pişi nasıl yapılır? Detaylı anlatımı ve malzeme listesi yazımızın devamında.

Mayasız Pişi Tarifi! 15 dakikada pufuduk Mayasız Pişi nasıl yapılır

Kısa sürede kolayca hazırlayacağınız Mayasız Pişi Tarifi için gerekli malzemeler şöyle;

1 yumurta
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Mayasız Pişi Nasıl Yapılır?

Önce yumurta, su ve yoğurt bir arada güzelce çırpılır. Tuz, kabartma tozu ve un da yavaş yavaş eklenerek, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yğrulur. İki-üç parçaya bölünen hamurdan oluşturulan bezeler birkaç dakika dinlendirilip merdane yardımıyla açılır. Ardından bir çay bardağı veya istediğiniz şekillerde parçalara kesilir. Ortalarına çay kaşığının sapıyla delikler açılır. Yapışmaz tavada kızgın yağda iki yüzü de pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızaran mayasız pişiler havlu peçete serili tabağa alınarak fazla yağının sızması sağlanır.

Püf noktası: Hamurun yeteri kadar dinlendirilmesi ve kulak memesi kıvamında olması. Ayrıca pişiyi daha ince açıp içerisine peynir koyarak iki kat olarak da yapabilirsiniz.

Mayasız pişileriniz servise hazırdır. Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim